ODB Maandupdate: juni 2017

Maandupdate juni

Hallo! Het jaar is weer door de helft, het is juli! Een nieuwe maand, dus een nieuwe maandupdate. Vandaag over financiën, deze site, en een eventuele nieuwe baan!

Financieel

Mijn netto vermogen is goed gestegen de afgelopen maand, mede door een aardige rally in de crypto currencies. Ook mijn gewone beleggingsportefeuille heeft het goed gedaan. Daarnaast had ik een savings rate van 41,5% wat flink hoger is dan mijn doel van 30% en 12-maandse gemiddelde van 18%. Uiteraard kan de SR flink schommelen tussen de maanden (hoog tijdens extra uitkeringen zoals de belastingteruggave, lager tijdens vakantiemaanden), maar het doel is mijn 12-maandelijkse gemiddelde op 30% te krijgen en dan langzaam te verhogen. Zie hieronder (een deel van) mijn personal finance dashboard. Ik heb de as en data labels weggehaald bij de bridge charts, omdat ik (voorlopig) nog geen absolute getallen wil tonen. De bridges geven echter nog wel een aardig beeld van de relatieve waarden. Inflow bestaat hier uit netto inkomen, de rode balken zijn hoofdcategorieën in mijn budget en de total is het spaarsaldo.

Savings rate, income spending bridge, en gemiddelde SR per maand

Investeringen

In juni zijn mijn beide crowdfunding projecten goedgekeurd en van start gegaan, dus dat betekent dat ik deze maand de eerste betalingen ga ontvangen! Ik ben erg benieuwd hoe mij dit gaat bevallen. Zoals al eerder in mijn posts genoemd denk ik dat ik voorlopig geen extra geld in crowdfunding stop, vooral door het neerwaartse potentieel dat er heerst. Alle opbrengsten zullen dus in mijn beleggingsportefeuille worden geïnvesteerd.

Mijn cryptocurrencies zijn redelijk in waarde gestegen. Tijdens de high van afgelopen maand stond mijn portefeuille van 500 euro op een saldo van zo’n 800 euro, momenteel zijn de koersen t.o.v. de euro weer wat gedaald en zitten ze rond de 650-700 euro. Als je ook geïnteresseerd bent in cryptos zoals bitcoin, ether en litecoin, check dan eens Coinbase. Als je via deze link een account aanmaakt en 100 dollar investeert krijgen wij allebei voor 10 dollar aan bitcoin. Leuk toch?

Mijn hoofdportefeuille (aandelen en obligaties) is flink gegroeid door een hogere inleg dan normaal, qua rendement viel het mee.

Ontsla de baas

ODB is een maand oud! Nouja, technisch gezien iets ouder, maar juni was de eerste volledige maand dat ik aan het bloggen ben. Ik vind het erg leuk om te doen, en het motiveert me om meer na te denken over financiën. Wel vind ik het moeilijk om genoeg stof te hebben om over te bloggen. Mijn doel is om de dag een bericht posten, en soms zit ik ’s avonds laat nog te tikken. Gelukkig zijn de problemen vooral tijdens het opstarten. Als ik eenmaal begin te typen razen de woorden het scherm op.

Dit is een grafiek van de bezoekersstatistieken van afgelopen maand:

GA Juni

Een enorme piek begin juni, daarna stabiliseert het zo rond de 45 unieke views per dag (iets meer op dagen dat ik post).

Persoonlijk

Persoonlijk gaat het goed. Samenwonen met vriendin gaat uitstekend (we sparen zelfs iets via onze gezamelijke rekening door zuiniger aan te leven dan we vooraf hadden ingeschat!) en qua werk gaat het ook goed. De sollicaties die ik vorige maand noemden lopen allebei nog. Bij een van de bedrijven ga ik a.s. vrijdag naar ronde 3 (van de 4), en bij de andere ben ik uitgenodigd voor ronde 2.

Hoe is juni bij jullie gegaan?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.