Hoeveel zijn sociale evenementen waard?

Als inwoner van een van de vier grote steden heb ik het maar makkelijk. Ik zit op kleine fietsafstand van de beste terrasjes, de meeste van mijn vrienden die ook in de stad wonen. Dat maakt je sociale leven soms echter ook duur. Het is namelijk erg aantrekkelijk om op het terras te gaan zitten, of uit eten te gaan. Hoeveel geld mogen sociale evenementen kosten?

Sociale evenementen en geld

Aan de ene kant is dit een simpele vraag. Voor Ontsladebaas mogen sociale evenementen kosten wat er voor is gebudgetteerd. Echter, hoeveel moet je dan budgetteren? Ik vind het leuk om uit eten te gaan, om met vrienden samen een drankje te doen. Dat betekent dat ik er geld aan wil uitgeven. Maar dat moet niet onbeperkt zijn. Het is niet heel moeilijk om mijn volledige spaarsaldo elke maand uit te geven aan restaurants en kroegen als je een paar avonden per week op stap bent.

Een biertje kost al gauw tussen de 2,5 en 3 euro. Uit eten in Nederland is gewoon duur, je bent zo 20-25 euro voor een hoofdgerecht kwijt. Met een voorgerecht en wat drankjes zit je zo aan de 40 euro per persoon. Al met al kan dat oplopen tot veel geld aan het einde van de maand.

Ontsladebaas probeert hier dus slim mee om te gaan. Met Vriendin uit eten gaan is heerlijk, en gezellig. We gaan zeker elke maand naar een lekker restaurant, maar wat we nu steeds meer doen is thuis uitgebreid koken. Doordeweeks niet, dan willen we een beetje snel eten op tafel toveren (of een ingevroren maaltijd die we eerder hebben gekookt opeten), maar in het weekend is uitgebreid koken misschien wel even leuk als uit eten gaan. Het enige dat je mist is de luxe van het bediend worden en niet zelf de vaatwasser hoeven in te ruimen.

Zo ook de terrasjes met vrienden. In de zomer doe ik dit regelmatig, maar in de horeca betaal je de drank gewoon 3 of 4x ten opzichte van de retailprijzen. Ik ga dus veel liever met een stel vrienden thuis een drankje doen. Het enige nadeel is dat ik geen pooltafel heb (en geen ruimte om er een neer te zetten). Onze favoriete kroeg wel, dus daarvoor gaan we nog wel de stad in. En dan drinken we een paar dure biertjes. Sociale evenementen mogen best geld kosten vind ik. Het moet alleen niet uit de hand lopen.

Wat is ongeveer jullie budget voor uitgaan?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.