ODB Maandupdate: juli 2017

Maandupdate juli

Hallo! De zomer is goed op gang (nog niet qua weer) en het is weer augustus dus tijd voor een nieuwe maandupdate. Het jaar gaat hard… Hierbij een terugblik op juli.

FINANCIEEL

Mede door een eenmalige meevaller heb ik een goede maand achter de rug, maargoed dat is natuurlijk een mazzeltje. Zonder de meevaller heb ik een iets lagere savings rate dan normaal, door wat hogere uitgaven aan kleding en cadeau’s. Mijn investeringen zijn wat minder waard geworden deze maand. Nu is een maandelijkse vergelijking natuurlijk niet erg zinvol, aangezien ik beleg voor de lange termijn, maar toch. Door de dalende koers van de Amerikaanse dollar krijgt mijn US index fonds er flink van langs. Ookal doen de Amerikaanse aandelen het uitstekend, in euro’s gemeten worden ze flink minder waard (ik krijg nu ongeveer 10% minder euro’s voor dezelfde hoeveelheid dollars dan een paar maanden geleden). Mijn Europese fonds beweegt zich redelijk neutraal. Daarnaast zijn de cryptocoins flink in waarde afgenomen. De waarde bedraagt nu weer zo’n 540 euro (initiële inleg van 500), waar ze vorige maand rond de 700 zaten en iets daarvoor bijna 800 zelfs. Laat maar zien hoe volatiel die markt is.

Ontsla de baas

En we zijn weer een maand verder met ODB! De eerste nieuwigheid is er vanaf, en ik moet nu wat meer bewust zijn van hoe ik blog, wat mijn stijl is en word in de toekomst. Ook een strategie voor het schrijven zou handig zijn want nu doe ik vaak maar wat. Heeft iemand van jullie daar tips voor?

Het aantal page views, hits, en unieke bezoekers blijft redelijk vlak. Ook daar zou het leuk zijn wat meer stijging te hebben in het aantal lezers, bijvoorbeeld door op Facebook meer likes te krijgen (dat verspreidt berichten goed), en meer in de mailinglijst te hebben. Hoe ik dit ga aanpakken moet ik ook nog eens goed bekijken.

Persoonlijk

Vorige week en gisteren heb ik slecht nieuws gekregen. Beide banen waar ik mee bezig was gaan niet door. Bij beide bedrijven liep het stuk op arbeidsvoorwaarden. Bij de ene ging dat om een autoregeling, bij de andere om het totaalplaatje. Ik heb daarom besloten met beiden niet door te gaan. Immers, ik heb gewoon werk, dus kan kieskeurig zijn en het spel wat harder spelen. Er is immers niks te verliezen. Ik kan dus wachten op die ene gouden kans.

Hoe was jullie maand?

1 Comment

  1. Heel herkenbaar dat de bezoekersaantallen gelijk blijven. Ik ben ook erg op zoek naar manieren hoe dit vergroot kan worden. Ik ga persoonlijk vooral voor de olievlek manier. Langzaam maar stabiel komen er meer bezoeker en ik vind het vooral belangrijk dat mensen vooral komen omdat ze mijn blog leuk vinden. Niet om winacties of dat ik over populaire onderwerpen ga bloggen. Ik wil dus heel dicht bij mijzelf blijven (zo zal ik niet zomaar iets op mijn prive facebook delen, want dat doe ik normaal ook niet). Dit gaat misschien ten koste van snelle groei, maar hierdoor houd ik het zelf ook veel langer vol om te blijven bloggen.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.