Ontsladebaas is 50 geworden!

Hoera! 50 alweer! En dat terwijl ik bij 40 eigenlijk wil stoppen :-). Grapje natuurlijk, ik heb het hier niet over mijn leeftijd (nog net niet op de helft…). Dit is de 50e post op Ontsladebaas.nl! Het begon in maart van dit jaar, toen ik wat meer Nederlandstalige blogs ging lezen (bedankt Stoppen voor mijn vijftigste en Cheesy Finance!). Al jaren was ik bezig met het lezen over personal finance en financiële onafhankelijkheid, dus toen ik iets meer dan 2 jaar geleden mijn eerste fulltime baan kreeg begon ik meteen goed. Ik spaarde me een ongeluk en kocht datzelfde jaar mijn eerste huis. Ik maakte er een goede deal op, bleek later (spoiler alert: laagste rente in decenia en vlak voor de explosie van de huizenmarkt in de grote steden).

Nu 2 jaar later spaar ik hard, woon ik met plezier, én ik blog! Mijn doel is om met 40 te kunnen stoppen met werken. De baas te kunnen ontslaan. Dat is het thema van dit blog en de afgelopen 49 posts heb ik geprobeerd te ontdekken wat ik leuk vind om over te schrijven, en wat aanslaat bij jullie als lezers. Ik startte vooral met lezen. Veel op Reddit.com, een aantal Engelstalige boeken en af en toe een blog. Tot ik er achter kwam dat er ook een hoop leuke en interessante Nederlandstalige blogs zijn! Die ben ik gaan lezen, soms meer en soms minder, maar bijna altijd met interesse.

Al die blogs, wat heb ik daar dan als 24 jarige weer tussen te zoeken? Eigenlijk niks. Ik heb werkelijk qua kennis weinig toe te voegen aan het Nederlandstalige personal finance bloggersgezelschap. Maar ik vind het leuk om over financiën (zowel persoonlijk, als macro-economisch, als big finance) te praten en te schrijven. Daarnaast is deze site een soort stok achter de deur geworden. Ik heb mezelf als doel gesteld om de dag een post te schrijven en dat houd me bezig. Daardoor blijf ik up-to-date, want ik zoek overal naar inspiratie. Soms is die ver te zoeken, soms niet. Maar zelfs bij weinig inspiratie lukt het me altijd om er een verhaaltje uit te persen. Ik pak een onderwerp en begin te tikken. Dan volgen de woorden vanzelf, zo werken mijn hersenen gelukkig.

Wel ben ik heel erg zoekende naar wat voor soort posts ik echt wil gaan schrijven. Ik ga de komende weken nadenken hoe ik meer structuur in mijn blog kan aanbrengen. Natuurlijk wil ik kunnen schrijven over wat er in me opkomt, maar ik wil misschien ook meer naar een vast thema gaan bloggen. Zo merk ik bijvoorbeeld dat posts over beleggen op de beurs erg goed gelezen worden, en die over cryptocurrencies ook. Andere thema’s zijn blijkbaar minder populair. Naast de standaard onderwerpen van sparen, beleggen en schulden wil ik misschien ook wel meer gaan schrijven over big finance en de macro-economie. Als jullie dat als lezer interessant vinden tenminste ;-). Ook heb ik een voorliefde voor Excel, en hou ik ervan om creatieve oplossingen te bedenken (in veel gevallen voor fictieve problemen). Die combinatie zorgt ervoor dat ik een en ander weet over financieel modelleren. Een van mijn doelen is het kopen van een te verhuren appartement, en daarvoor heb ik samen met mijn investeringspartner talloze deals gemodelleerd en geanalyseerd. Wie weet is dat voor de lezers hier ook interessant.

Ondanks wat inspiratieproblemen soms, als ik een bericht wil schrijven, heb ik genoeg ideeën voor de toekomst dus. Maar de hamvraag is natuurlijk:

Wat vinden jullie nou van Ontsladebaas na de eerste 50 posts? Waar kijken jullie naar uit? Zijn de onderwerpen die ik hierboven noem interessant om te lezen? Alle feedback is welkom :-).

5 Comments

  1. Bedankt voor de Shout-out! Ik moet bekennen dat ik niet al je blogs lees, maar met regelmaat kom ik toch weer je blog tegen omdat het onderwerp mij aanspreekt. Wat mij betreft dus vooral zo doorgaan!

    1. Ik hoop dat die snel werkelijkheid worden Sabine! Vooralsnog is het vinden van een goede deal bijna niet te doen. De huizenprijzen stijgen gewoon te hard.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.