ODB Maandupdate: augustus 2017

Maandupdate augustus 2017

Voor de meeste mensen is de zomervakantie weer voorbij. Het is alweer september. Man wat gaat dit jaar weer snel. En toch lig ik nog redelijk voor op schema. Mijn doel qua netto vermogen voor dit jaar is bijna binnen!

Financieel

Financieel gaat het nog steeds goed. De savings rate is netjes op 30,2%, mooi op het doel dus. Heb zelfs een iets duurdere maand gehad dan normaal, met etentjes, eenmalige uitgaven, dus met de SR ben ik erg tevreden.

Ook de beleggingen doen het weer redelijk goed. Na negatieve maanden voor de Amerikaanse aandelen (dankzij de dalende dollar), en tegenvallende Europese resultaten ging het de afgelopen maand iets beter. Deze maand een geannualiseerd rendement van zo’n 10-11% (namelijk iets minder dan 1% deze maand) gemaakt dus dat zit helemaal goed. Daar bovenop hebben de crypto’s het extreem goed gedaan. Hierdoor is mijn vermogen gestegen met zo’n 5% waar ik erg tevreden mee ben. Al met al een gelukkige ODB dus.

Ontsla de baas

Deze maand heb ik de 50e blogpost bereikt. Ook doe ik steeds wat meer ideeën op om over te bloggen. Na een paar maanden heb ik nog steeds motivatie en energie om te bloggen dus dat lijkt prima te gaan. Als ik heel eerlijk ben was ik bang dat ik binnen drie maanden af zou haken, maar gelukkig is daar nog geen sprake van. Ik vind bloggen een leuke manier om mijn stoom af te blazen, zeker omdat het toch lastig blijkt te zijn om met familie en collega’s over zulke onderwerpen te spreken. Op deze site kan ik dan toch die gesprekken kwijt en in de comments met andere FI minded personen discussiëren. Leuk!

Daarnaast is augustus tot nu toe de best gelezen maand geweest voor ODB. In juni had ik 480 bezoekers en 2.000 page views, in juli iets minder (360/1.500) en in augustus 591 bezoekers en 2.300 page views. Ik hoop dat deze trend gestaag doorzet, maar ik ben nog wel op zoek naar manieren om Ontsladebaas bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

 

Hoe was jullie maand?

2 Comments

  1. Voor mij ook een prima maand! Totale redement stond op -75euro begin van de maand, einde van de maand op -25euro. Dit vooral dankzij de Bitcoin waar ik 1 ETF van heb bij DeGiro. Begin van deze maand dacht ik: ‘doe eens gek, koop er eentje en kijken wat ie doet’. Ik denk dat 1 EFT ongeveer 5% ‘echte’ Bitcoin is.
    Netto waarde deze maand is gestegen met bijna 20% (werk- en prive vermogen); SR van 64,8% prive.
    Een goede maand…eindelijk weer zou ik zeggen. Dit jaar vooral binnen het werk flink geinvesteerd.

    1. Goed bezig Sam! Diversificatie is key hier. Ik merk dat als de dollar verzwakt, mijn Amerikaanse beleggingen dalen maar de Europese daar geen last van hebben. Obligaties zijn heel stabiel, cryptocurrencies zijn heel bewegelijk maar wel met een enorme opwaartse trend de laatste tijd.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.