Apple gekte

Hij is weer begonnen hoor, de Apple gekte! De nieuwste speeltjes van dit jaar zijn gepresenteerd, dus we kunnen weer allemaal rennen naar de winkels! Het kopen van de nieuwste telefoon is immers een must om erbij te horen.

iPhones

Want, de iPhone 8 is er. Net als de 7, en de 6S, niet echt een grote vernieuwing ten opzichte van de iPhone 6 die drie jaar geleden uitkwam en gold als de laatste echt grote vernieuwing. Maar toch, weer een nieuwe gadget, ik ben er wel gevoelig voor. Momenteel heb ik nog een iPhone 6, maar er gaat een nieuwe komen. Deze begint wat langzaam te worden, de wifi verliest af en toe zijn verbinding, en over de batterij niet te spreken!

Toch zal je mij niet snel in de rij zien staan voor een nieuwe telefoon. Ik ben erg gevoelig voor gadgets, maar probeer ook altijd om niet teveel geld uit te geven. Mijn huidige telefoon heb ik tweedehands gekocht. Dat scheelt enorm veel geld. Het duurste model van de 6 ging destijds voor zo’n 1000 euro. Een jaar later kocht ik een gebruikte voor 400 euro. Daar kon ik wel weer een poosje mee doen. Dat scheelt veel geld.

Volgens mij gaat de iPhone 8 daarnaast erg tegenvallen in de verkoopcijfers. Ik ga in elk geval geen 8 kopen en met mij heel veel personen niet denk ik. Het is namelijk zo dat ook de iPhone X (10) is onthuld, die later dit jaar verkocht gaat worden. Dat wordt de echte vernieuwing van Apple sinds jaren. Nouja, vernieuwing. Het is meer een nieuwe marketingstunt. Vernieuwen is iets waar ze Apple heel goed in waren, tegenwoordig lopen ze vaak qua technologie wat achter op de concurrentie. Maar met fijn werkende apparaten en een enorme marketingmachine weten ze toch miljoenen gebruikers aan zich te binden.

Duur

De iPhone X gaat de duurste iPhone ooit worden. Ik wil hem. Dat is die marketing, dat willen hebben van een nieuwe gadget. Alleen, 1329 euro voor duurste variant, ik zou wel gek zijn dat aan een telefoon uit te geven toch? Daarom ga ik via mijn werk dit toestel aanschaffen. Voor een kleine bijbetaling kan ik eens in de zoveel jaar een nieuwe telefoon bestellen. Mijn huidige kan verkocht worden en dan ben ik bijna kostenneutraal aan een nieuwe telefoon. Dat vind ik een stuk interessanter dan snel naar de winkel rennen en je creditcard trekken!

Hoe gaan jullie om met telefoons? Probeer je een deal te maken ergens, of koop je gewoon goedkope modellen? Ik ben benieuwd!

7 Comments

 1. Ook ik ben een fruitliefhebber, maar wel op budget. Mijn Macbook air was 6 jaar geleden €1700 en draait nog prima. Ik ben nu aan mijn 3e iPhone. Begonnen met de 3, vervolgens de 4S en nu al bijna twee en een halfjaar de iPhone 6. Mijn eerste mobiel eind ’97 en vanaf 2001 koop ik mijn toestellen altijd los met sim only.

  De iPhone 6 is voor mij snel genoeg. Ik merk zeker dat de batterij nu wat vaker opgeladen moet worden. Toch hoop ik dat het toestel nog een jaar mee kan en als het echt te gek wordt met de batterij laat ik er tussentijds een vervangende inzetten om te overbruggen tot de 8S of 9.

  Als gadget liefhebber begrijp ik wel dat de X trekt, maar ik zou hem nooit via de zaak aanschaffen. Dan verlies je een stukje onafhankelijkheid. Indien je hem echt wil hebben, gewoon jezelf verwennen. Altijd een balans tussen YOLO en frugal.

  1. Nee hoor, die onafhankelijkheid valt wel mee. De telefoon wordt namelijk gewoon van mij. Dus mocht ik weg willen gaan dan is dat geen probleem. De bijdrage die de werkgever aan de telefoon doet is een bedrag dat eens de drie jaar beschikbaar is voor het gebruik van je eigen telefoon voor zakelijke doeleinden. Ik heb daarom maar 1 telefoon. Geen gezeur meer met welke van de twee er nou aan de carkit moet, en de baas betaalt mee! Prima deal lijkt me.

 2. Ik vind het leuk om te volgen wat er allemaal in de nieuwe Android releases zit, maar ik heb niet de behoefte om steeds meteen het nieuwste (of duurste) te hebben. Ik probeer mobieltjes minstens 3 jaar te gebruiken.

  Als je niet te veel hecht aan de kwaliteit van de camera dan kan je voor minder dan 200 euro tegenwoordig makkelijk een goede Android telefoon hebben die alles kan wat de gemiddelde persoon er mee zou willen doen. Inclusief een goede batterij. Dan mis je hooguit extra’s zoals een vingerafdruk scanner of een heel mooi scherp scherm. Ik kijk zelf bijna nooit video op mijn telefoon, en ik hoef Ontsla de baas artikelen ook niet in 4K te lezen. 😉

  1. Haha als je het heel objectief bekijkt heb je natuurlijk gelijk! Ontsla de baas in 4k lijkt me een slecht idee. Die kwaliteit kan ik niet waarmaken 🙂

 3. Voordat ik €1139 ga uitgeven voor de goedkoopste Apple iPhone X zou ik toch wel miljonair willen zijn. Met andere woorden, mij zal je het niet zien doen. Voorlopig houd ik het nog bij mijn iPhone 6 welke aangeschaft is bij een abonnement met 50% korting.

 4. Wat een bedragen! Ik heb ook wel even naar MacBook’s gekeken maar uiteindelijk een 2e hands Asus aangeschaft voor €750,=. Had 65 uur gedraaid en was nieuw een half jaar eerder €1150,=. Even schoonvegen en prima met topspecs 🙂 Iphone was kaduuk. Een nieuwe SE doet het prima en is een stuk betaalbaarder! Als je die nou koopt i.p.v. die nieuwe via de baas verdien je er misschien nog op en kan je weer wat extra investeren 😉

  Misschien nog een paar stukjes lezen van MMM over Hedonistic adaptation en jezelf facepunchen alvorens ‘m echt te kopen 😉

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.