ERROR: berichten weg

Tijdens het rondklikken vanavond kwam ik er ineens achter dat ODB een error gaf! De database was weg… Met geen mogelijkheid meer terug te vinden ook. Het eerste dat ik gedaan heb is het terugzetten van de meest recente backup. Deze was van enkele dagen geleden. Er missen dus een paar posts op de site. En het probleem is dat WordPress de enige plek is waar ik deze posts bewaar…

Ik ben dus enkele posts kwijt, waaronder Jan Modaal BV, de maandupdate van september, en de blog voor overmorgen die ik zojuist af had… Die laatste zal ik opnieuw intypen. De maandupdate en de blog daarvoor zullen helaas wegblijven. Zo te zien is er niks te doen qua terugzetten van de gegevens.

Wel heb ik hiervan geleerd om in elk geval een dagelijkse backup van de site in te stellen. Dat is inmiddels gebeurd. Momenteel maakt hij alleen automatische backups als software wordt geüpdate, zoals een WordPress update. Gelukkig was dat nog een redelijk recente.

Daarnaast ga ik op een andere plek mijn berichten bewaren. Hebben jullie daar tips voor?

8 Comments

  1. Zelf gebruik ik UpdraftPlus. Deze plugin laat ik dagelijks een back-up draaien in mijn Dropbox. Ik heb een 1TB dropbox account die ik gebruik als back-up voor mijn NAS, daardoor was de ruimte toch al beschikbaar. De plugin werkt ook met Amazon S3 / Google Drive / Microsoft Onedrive etc. Mogelijkheden genoeg om de back-up gratis in de cloud te zetten.

  2. Als je met google naar je website zoekt, heb je ook de optie om de “in cache” website te bezoeken. Google slaat alle websites om de zoveel dagen op. Op deze manier kan je de meeste dingen terugvinden.

    1. Die truc kende ik inderdaad al, maar de chache was net zo oud als mijn backup. Net niet goed genoeg dus. Ik heb de backup nu dagelijks gemaakt.

    1. Het was blijkbaar ingesteld op een backup elke keer als de software wordt bijgewerkt. Heb dat nu aangepast naar elke dag.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.