Hoe ver kan je gaan Donald?

De nieuwe wereldleider, Donald Trump, was ooit een sterke zakenman. Je kan zeggen over hem wat je wil, maar hij was toch succesvol. Alleen zijn methoden zijn soms een beetje, hoe zeg je dat, ongebruikelijk.

Vastgoed

Trump heeft zijn vermogen verdiend in de vastgoedwereld. Als zoon van een rijke ondernemer werd hij natuurlijk geboren in het juiste klimaat. Een dure opleiding (Wharton business school) en een lening van z’n vader om een eigen bedrijf te starten. Naast die gouden lepel, heeft hij natuurlijk ook zelf wat vaardigheden ontwikkeld en aangeleerd. Want zelfs met een lening van tien miljoen komt niet iedereen zo ver. Het enige probleem wat ik met hem heb zijn het type vaardigheden dat de man bezit.

Het beste voorbeeld hiervan is zijn rechtszaak tegen Deutsche Bank. Trump zocht een hypotheek voor naar verluid 640 miljoen dollar, om in Chicago het Trump International Hotel & Tower te bouwen. Deutsche Bank wilde hem dit geld verstrekken, maar alleen onder de voorwaarde dat Trump privé een garantie van 40 miljoen zou afgeven. Dat is gebeurd, en de bouw van het hotel kon starten.

Eind 2008 besloot Trump te stoppen met het betalen van deze lening. De financiële crisis raakte ook de hotelbranche en zijn inkomsten uit het hotel liepen terug. Uiteraard vond de bank dat geen reden om de lening niet meer terug te betalen. Ze dreigden met een rechtszaak tegen Trump, om hem via de rechter te dwingen om te betalen. Trump reageerde daarop dat ze helemaal geen zaak tegen hem konden starten, omdat hij hen eerst voor de rechter daagde. De reden? Trump vond dat Deutsche Bank als systeembank schuld had aan de financiële crisis, en hij klaagde DB aan voor 3 miljard dollar aan schadevergoeding.

Uiteraard kreeg hij dit niet voor elkaar bij de rechter. De zaak werd achter gesloten deuren gesetteld. Ondanks deze vreemde move van Trump schijnt het dat hij weer een relatie heeft met deze bank.

Hoe ver kan je gaan om geld te verdienen? Ik ben niet vies van creatieve deals maken, maar ging Trump hier te ver?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.