ODB Maandupdate: september 2017

Het is oktober, dus ik plaats weer een maandupdate. Deze maand is er niet zoveel bijzonders gebeurd. Eigenlijk in geen enkel opzicht. Niet prive, maar ook niet financieel of op mijn blog. Het was een hele standaard maand.

Financieel

Nettovermogen is gestegen. Dit zet een goede trend door. De beleggingen hebben het redelijk goed gedaan. De dollar zakt niet verder weg, en is deze maand zelfs iets gestegen. Dat is goed voor de eurowaarde van mijn Amerikaanse fonds. Ook cryptocurrencies hebben het redelijk gedaan. Mijn holdings daar zijn niet veel gestegen maar ik heb een goede trade gemaakt met een deel van mijn play fund, dat in een week tijd 30% rendement gaf. Wel over een laag bedrag uiteraard, maar toch leuk meegenomen.

De savings rate is 32%, dus mooi op het doel van 30%. De gemiddelde SR over de afgelopen 12 maanden is 36%. Dat moet ik zo vasthouden, en laten stijgen met elke verhoging van het inkomen.

Door de huidige waardeontwikkeling van mijn portefeuille en mijn uitgavepatroon kan ik mezelf al 3% FI noemen! Dit is natuurlijk niet helemaal zuiver, maar een leuke indicator. Ik bereken hem als zijnde mijn passieve inkomen gedeeld door mijn jaarlijkse uitgaven van de afgelopen 12 maanden. Passief inkomen bereken ik als 3,5% van mijn beleggingen.

Ontsla de baas

September was tot nu toe de beste maand voor mijn blog. Volgens de WordPress statistieken had ik afgelopen maand 3.029 views en 726 bezoekers, tegen 2.308 views en 591 bezoekers in augustus. Kan ik deze maand de 1.000 bezoekers halen? Zou mooi zijn!

Ik ben bezig het bloggen wat meer te structureren. Het kost me niet al te veel tijd, maar soms is het wel hectisch als ik veel andere verplichtingen heb. Wat ik in elk geval ga doen is meer vooruit schrijven. Nu is mijn buffer te klein. En net zoals ik niet van loonstrook tot loonstrook wil leven, zou ik dat met blogberichten ook niet moeten doen.

Hoe was jullie maand?

2 Comments

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.