De feestdagen komen er weer aan

Aan alle kanten worden we weer bestookt. De feestdagen. Met Sinterkerstennieuw, dat in elke mogelijke combinatie gevierd kan worden. Ook ik moet er weer aan geloven: Sinterklaas met de schoonfamilie. 

Surprises

Want de schoonfamilie houdt van Sinterklaas vieren, met surprises en gedichten. Ontsladebaas is er niet zo van. Ik ben niet creatief met mijn handen, dus dat knutselen van een surprise is balen. Gelukkig houdt Vriendin daar wel van. Aan haar mag ik dat dan ook uitbesteden. Dichten vindt ik wel leuk, dus daar ga ik helemaal los op. Met een hoop tijd kan je een hoop dichten, en voor de ontvanger kan het op een gegeven moment beschamend worden. Niet vanwege de inhoud, maar vanwege het feit dat hij een half uur aan het voorlezen is, en iedereen hem aanstaart. Heerlijk!

Daarnaast horen er uiteraard ook cadeautjes bij. We doen aan cadeau’s van maximaal 15 euro, en daarnaast nog een euro of 10 voor het dobbelspel. Om een beetje in de finance sferen te blijven zit ik te denken om bitcoin te geven (in het dobbelspel) als mini giftcards, door een paar paper wallets te maken met ieders een paar euro aan bitcoin. Tegen de tijd dat mijn schoonmoeder weet wat die paper wallet is kan ze miljonair zijn!

Wat betreft budgetteren zit ik goed dit jaar. De categorie voor cadeau’s is prima gevuld, dus dat is geen gestress meer. Ook al kan je best wat uitgeven tijdens Sinterklaas en Kerst, als je dit van tevoren weet en maandelijks wat voor opzij legt dan valt het wel mee.

Hoe bereiden jullie je voor op de feestdagen?

3 Comments

  1. Wij doen niet zoveel aan cadeau’s dus dat scheelt weer. Al die cadeautjes tot 15,= vallen voor mij toch vaak in de categorie ‘rommel waar ik zo min mogelijk van in huis wil hebben’. 😉

    Je hebt een like/share button boven aan je post staan, ik denk echter dat mensen het artikel eerst willen lezen voordat ze ‘m sharen dus onderaan lijkt me logischer 😉

  2. De (digitale) lootjes zijn laatst getrokken en het verlanglijstje is ingediend. Uiteraard staan hier financiële boeken op en nog wat andere dingen die ik nog wel kan gebruiken. Maar wat meneer & mevrouw al aangeeft, vaak zal het rommel zijn die je krijgt.
    Ik ben benieuwd wat Sinterklaas in petto heeft voor mij.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.