Goede deals

Ik zie veel posts van collega bloggers over besparen. Normaal ben ik daar niet zo van, ik heb geen zin om voor 25 cent besparen een kwartier om te rijden, of om wekenlang zegeltjes te plakken voor een paar euro korting hier en daar. Maar soms kan je echt veel besparen met weinig moeite en goede deals vinden.

Supermarkten

Deze winkels hopen dat je alles bij ze koopt, en nergens voor naar een andere winkel gaat. Ze verdienen namelijk veel geld aan een hoop artikelen. Sommige artikelen leveren weinig of geen winst op, maar zorgen er wel voor dat je de winkel binnenloopt. Als je dan toch binnen bent en je realiseert dat je tandpasta of wasmiddel bijna op is, dan neem je het gewoon mee. Terwijl dit product bij een drogist soms wel 30% goedkoper is.

Artikelen in dit rijtje zijn vaak alle zaken die je bij een drogist kunt kopen, zoals tandpasta, deodorant, haargel en shampoo. Ondanks het gemak van de supermarkt is het vaak de moeite deze artikelen ergens anders te halen. Zeker als er bijvoorbeeld een winkel als de Kruidvat in hetzelfde winkelcentrum zit als de supermarkt.

Ook loont het soms om voor hele dure zaken, zoals grote flessen wasmiddel of pakken vaatwastabletten naar de Action of een andere discountwinkel te gaan. Ik weet niet precies hoe ze het doen, maar als ze ergens een goedkope partij op de kop weten te tikken kan je zomaar een mooie deal maken! En dan koop je dus gewoon je reguliere merk wasmiddel, vaak in een megaverpakking, voor dezelfde prijs (of lager!) als bij de supermarkt.

Benzinestations

Tankstations doen ook mee aan deze gemakzucht. Het is namelijk heel verleidelijk om toch nog even een flesje olie mee te nemen, of een jerrycan ruitenwisservloeistof. Maar ook hier geldt weer voor dat het vaak de moeite loont om even door te rijden en deze producten ergens anders aan te schaffen.

Nogmaals, ik ben niet van het besparen op centen, zeker niet als het veel tijd of moeite kost, maar voor dit soort zaken neem ik graag een (kleine) omweg. In het geval van de ruitenwisservloeistof scheelde dit best veel geld. Ook heb ik laatst wasmiddel gekocht voor een schijntje, terwijl het gewoon het reguliere merk was dat ik normaal ook koop.

Hebben jullie nog meer van dit soort bespaartips?

5 Comments

  1. Wij proberen ook de grote slagen te maken met besparen, de rest (zegels plakken, omrijden voor 2ct goedkopere benzine, etc.) slaan we ook over. Levert te weinig op voor de tijd en energie die we erin moeten stoppen. Kom al tijd te kort (lees slecht is prioriteiten stellen), kijk liever of we ergens anders meer rendement kunnen maken, gaat sneller!

  2. Van de week van mij inderdaad een blogje over besparen op tankkosten. Echter hier doe ik ook niet aan mee aangezien het gewoon niet de moeite waard is. Zo is dat met heel veel zaken. De moeite weegt niet op tegen de besparingen.

  3. Tandpasta van de Lidl is als beste getest en niet duur. En die ruitenvloeistof kan nog goedkoper. Gewoon vullen met water en scheutje spiritus toevoegen.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.