ODB Maandupdate: oktober 2017

De klok is verzet, het is koud en donker buiten, maar Sinterklaas is nog niet in aantocht. Dan kan het niet anders zijn dan dat het al november is! De maand oktober 2017 is lekker snel voorbij gegaan, met anderhalve week vakantie halverwege. Dat breekt lekker de maand. Laten we eens kijken of ik ondanks de vakantie mijn savings rate heb gehaald.

Financieel

De savings rate heeft een tik gehad door de vakantie, maar is gelukkig nog steeds positief! Afgelopen maand hield ik 13,3% van mijn netto inkomen over. Niet heel netjes, maar boven het spaarpercentage van een gemiddeld persoon en het lopende 12 maanden gemiddelde is nog steeds 34,9%, dus ik klaag nergens over. Ik verwacht dat november geen hele dure maand gaat worden.

Ondanks het ietwat lage spaarpercentage is mijn netto vermogen gestegen. Zoveel zelfs dat ik inmiddels mijn doel voor dit jaar heb bereikt! Deze stijging heeft met name te maken met goede resultaten op de beleggingen. Het hielp dat de dollar wat afzwakte, mijn beleggingen in aandelen en obligaties zijn afgelopen maand 3% meer waard geworden, dat is waanzinnig goed. Op jaarbasis zou dat boven de 30% zijn. Daarnaast hebben de cryptocurrencies een stijging laten zien van zo’n 30% deze maand. Dat is niet puur een passieve waardestijging, er zit een component van actief handelen in. Ik heb met een deel van mijn crypto holdings wat actiever gehandeld en dat heeft goed gewerkt blijkbaar!

Ontsla de baas

Vorige maand stelde ik me tot doel de bezoekersaantallen van september te overstijgen en meer dan 1.000 unieke bezoekers te trekken! Dat is helaas niet gelukt. Ondanks dat het aan het einde van de maand erg goed ging, kwam ik uit op 750 bezoekers in oktober (een kleine stijging), met een totaal van 2960 views (iets minder dan vorige maand). Mijn insteek is niet om zoveel mogelijk bezoekers naar de site te trekken, en hem commercieel uit te melken. Daarvoor mis ik zowel de kennis als de tijd, en bovendien vind ik het veel te leuk om te schrijven over dingen die ik echt leuk vind, in plaats van te schrijven voor de meeste bezoekers.

Toch blijft het verslavend om dat grafiekje te zien bewegen. Het is hetzelfde als met je nettovermogen, spaarpercentage of welke andere meetwaarde dan ook. Meer is beter voor je gevoel, en het is misschien ook wel waar. Als meer mensen mijn blog lezen dan zal ik wel leuke stukjes schrijven. We gaan zien hoe deze maand gaat verlopen!

Hoe was jullie maand?

3 Comments

  1. Ik heb 32% gespaard van mijn maandloon. Dat vind ik al heel wat, maandag zet ik een blogje online. Langzaam aan weten bezoekers je blog wel te vinden. Heb jouw blog in mijn lees lijst gezet.

    1. Goed bezig deze maand, hoe is je jaarlijkse SR? Ik ga jou ook toevoegen aan mijn lijst! Ben benieuwd naar je update maandag.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.