Kopen kopen kopen

Het bekende verschijnsel: allerlei bedrijven, online en in het echt, willen je de winkel intrekken en je iets laten kopen. Ze halen daarvoor de gekste fratsen uit. Sommige winkels geven gratis goodies weg om je andere dingen te laten kopen. Anderen proberen het met Airmiles, Flying Blue punten, of korting als je ook nog net even dat beetje extra koopt.

Credit card

Ik heb een American Express Flying Blue credit card. De reden is dat ik zakelijk redelijk wat reis en veel punten kan sparen bij KLM door het gebruik van deze kaart. Zowel voor zakelijke kosten die ik voorschiet en terugkrijg, als voor prive-uitgaven bij bedrijven waar ze Amex accepteren. Daarnaast zijn de verzekeringen op de kaart gewoon erg goed. Dat betaal je dan wel gewoon, maar toch. Linksom of rechtsom wil je verzekerd zijn, en de gold card heeft zowel een goede reis- als annuleringsverzekering. Je betaalt 170 euro per jaar, maar als ik los een credit card zou hebben (waar je een paar tientjes voor betaalt) en daarnaast deze verzekeringen is het om het even welke duurder is.

Uiteraard is zo’n credit card niet alleen maar een cash cow voor American Express omdat ze mij 170 euro per jaar rekenen en de winkel een paar procent per transactie. Het is ook een marketingmiddel. Af en toe krijg je mailtjes, dat je als gold card houder als eerste in aanmerking komt voor bepaalde concerten. Of dat je korting krijgt als je je volgende huurauto met je Amex boekt. Laatst kreeg ik een mailtje van ze voor een actie bij de Bijenkorf. Bestel voor het einde van het jaar voor minimaal honderd euro bij de Bijenkorf met je gold card, en je krijgt 2.500 KLM miles cadeau. Op zich best een goede deal, 2.500 miles alleen al zijn zo’n 25 euro waard. Dat zou een 25% korting betekenen, niet slecht!

Laat je niet verleiden

Dan moet je natuurlijk wel écht iets nodig hebben… Als je niks nodig hebt en je door zo’n marketingmailtje laat overhalen wat te kopen ben je altijd duurder uit natuurlijk. Dat is het hele idee ook van dit soort acties. Geld uit jouw zak halen. Wil je jezelf beschermen, schrijf je dan uit voor alle emails!

Toevallig was ik wel op zoek naar wat nieuwe (zakelijke) kleding. Ik winkel niet vaak bij de Bijenkorf, maar af en toe wel. Sommige merken zijn me echt te duur, maar anderen niet. In plaats van naar de winkel te gaan en wat te kopen heb ik dit online gedaan. Als voordeel 2.500 miles, niet de deur uit hoeven door die enorme drukte in de winkel, en daarnaast met 50% korting de kleding gekocht! Dat is helemaal mooi. Dan pak je de korting twee keer. Ik hou wel van dit soort constructies. Het vergt iets meer uitzoekwerk dan winkelen en afrekenen maar het levert best wel wat op.

Maken jullie gebruik van zulke aanbiedingen? Of is het meer een proberen en anders toch gewoon de volle prijs betalen?

2 Comments

  1. Ik koop steeds vaker 2e hands spullen, dat zijn de aanbiedingen waar ik heel blij van word. Zo kocht ik de afgelopen maanden een boekenkast bij de kringloop voor 12,50 euro en een paar weken later een bureau voor 20 euro. Voor 10 euro per keer werden de spullen ook nog eens thuis afgeleverd en dus heb ik nu voor in totaal 42,50 een prachtige boekenkast en bureau voor mijn hobbykamertje. Had ik deze spullen nieuw gekocht in deze kwaliteit dan was ik zeker meer dan 300 euro kwijt geweest.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.