ODB Jaarafsluiting 2017

Na de maandupdate hoort bij januari ook een jaarupdate, of jaarafsluiting. Want wat een jaar is het geweest zeg… Samenwonen, begonnen met bloggen (dit is post nr. 115 alweer!), investeringen in cryptocurrencies ontdekt en een goed rendement gemaakt, twee keer bijna een nieuwe baan gehad die om kleine redenen niet door gingen. Er is veel gebeurd!

Samenwonen

Sinds april wonen Vriendin en ik samen. Ik kocht mijn huidige appartement twee jaar geleden, en we reisden veel op en neer naar elkaar. Dat waren we dus zat. Op een gegeven moment heb ik haar gevraagd of ze bij me kwam wonen. Een beetje overdonderd zei ze “JA” en dat was een goede zet. Het samenwonen bevalt erg goed. Het voordeel was dat ik de woning toch al had, er de ruimte heb voor twee personen. Als we ook hadden moeten verhuizen omdat we bijvoorbeeld allebei een studentenkamer hadden gehad was het lastiger geweest.

Bloggen

Ik heb er vaak over nagedacht, maar het nooit durven doen. Bloggen. Op het internet mijn mening verkondigen. Schrijven en discussiëren, en vooral leren van elkaar. Dit jaar hakte ik de knoop door en werd Ontsladebaas geboren! In 2017 heb ik 113 berichten geplaatst, en hebben 6.480 bezoekers in totaal 23.599 pagina’s bekeken. Wauw! Dit jaar wil ik door blijven gaan met om de dag een artikel plaatsen, dus je kunt nog zo’n 180 berichten van mij verwachten in 2018.

Cryptocurrencies

Hype, hype, hype! Wat een hype is het geweest in 2017, de bitcoin en andere cryptocurrencies! Ik herontdekte bitcoin begin dit jaar en kocht voor een klein bedrag wat crypto. Later heb ik een groter deel van mijn portefeuille belegd in crypto, en heb ik hier en daar wat trades gemaakt waardoor het aantal munten flink is toegenomen. Dat bij elkaar heeft me een flink rendement opgeleverd! Momenteel ben ik begonnen met een verkoopronde. Ik heb trappetjes van verkooporders ingelegd voor de munten die ik heb, op verschillende doelkoersen. Op die manier verkoop ik een klein deel van mijn portefeuille, om winst te nemen. Dat laat dan mijn risico wat dalen en brengt de waarde van mijn cryptoportfolio weer wat dichter bij wat het zou mogen zijn. Over de hele linie verkoop ik in deze ronde zo’n 10-20% van mijn munten (afhankelijk van de munt). Gedurende dit jaar zal ik dat wellicht nog een paar keer doen, om mijn volledige cost basis terug te krijgen. Daarmee sta ik dan permanent in het zwart!

Nieuwe baan… Toch niet

Dit jaar twee keer net geen nieuwe baan gehad. In mijn vakgebied is het crisis momenteel. Zoveel werk en personeel is niet aan te slepen. Dat is lekker voor medewerkers, niet zo voor werkgevers. Wekelijks wordt ik benaderd door 3-5 recruiters. Veel daarvan zijn slecht, ze spammen iedereen, noem het maar op. Soms zit er een goede tussen. Daar reageer ik dan op. Dat de baan die hij aanbiedt me niks lijkt maar dat hij me mag benaderen als hij wat anders heeft. Of dat ik wel met hem wil bellen omdat het me juist wel wat lijkt. Zo heb ik dit jaar twee sollicitaties gedaan, en bij beide bedrijven een aanbod gekregen. Dan ga je onderhandelen, en uiteindelijk kwam ik er bij beiden niet uit. Eentje had in het begin meer beloofd dan ze achteraf waar konden maken, en de andere liep stuk op inhoudelijke punten. Dat is niet erg, ik kan door de huidige markt erg kieskeurig zijn! Ik zit goed, heb het naar mijn zin, maar wil wel doorontwikkelen. Als ik dus een kans zie kijk ik daar naar, maar het betekent niet dat ik elke kans moet pakken. Als het niet lukt, dan de volgende keer wel. Momenteel ben ik losjes met een ander bedrijf in gesprek, maar ik weet nog niet of dat wat gaat worden. Maargoed, praten kan altijd!

2018

Als ik dit zo allemaal opschrijf, dan ben ik erg benieuwd wat 2018 voor me in petto heeft. Een jaar geleden had ik dit niet allemaal kunnen dromen. Dus wat brengt de toekomst ons?

2 Comments

  1. Mooie dingen ODB! Leuk dat je kieskeurig kan zijn, ik ben zelf ook vorig jaar na 9 jaar van baan verwisseld en wat een verademing. Ik zit weer buiten mijn comfort zone en merk dat ik me weer verder ontwikkel. Erg prettig! Gefeliciteerd met het samenwonen, het is een hele stap maar als het goed is ook een leuke!

    1. Fijn! Uiteindelijk ben ik dus in 2017 niet van baan gewisseld. Wie weet dit jaar, en wie weet blijft ook dit jaar boeiend genoeg bij mijn huidige klanten om nog wat langer te blijven.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.