De laatste maand

Ik heb een andere baan! Het voelt wel gek, om na vierenhalf jaar mijn werkgever te verlaten.

Familie

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het voelt alsof ik een stukje familie verlaat. Toen ik bij dit bedrijf kwam was dat als stagiair, en daarna als part-timer tijdens mijn studie. Toen ik afstudeerde bleef ik hier hangen. Waarom? Omdat het erg leuk is. De afdeling waar ik werk heeft oprecht alleen maar leuke mensen. Sommigen ken ik al de hele vierenhalf jaar, anderen (de meesten) zijn er later bijgekomen. Dat maakt mij ondanks mijn leeftijd (ik word deze maand 25) onderdeel van de oude garde. Inclusief mijn manager waren er toen ik kwam vier consultants. Ik was stagiair en zou consultant nummer vijf worden. Inmiddels hebben we een leuke groep van 12-15 mensen, afhankelijk van of je de freelance collega’s meetelt.

Waarom dan weg?

Nooit heb ik er een geheim van gemaakt dat ik veel ambitie heb. Ik ben jong en ben erg gedreven, en wil hogerop komen. Niet perse in managementlagen (die zijn er niet echt in ons bedrijf), maar wel in functie en verantwoordelijkheden. Meerdere keren heb ik die ambitie uitgesproken tijdens officiële beoordelingsgesprekken, en ook “op de vloer” maak ik er geen geheim van.

Het bleek in de praktijk erg lastig om intern een functie te creëren waar ik naar toe wil groeien. Dus toen ik van buitenaf werd benaderd, voor precies de functie die ik zoek, ben ik daar gaan praten. Niet omdat ik ontevreden ben, maar omdat ik een kans zie langskomen en hem wil pakken.

Op 1 maart begin ik bij mijn nieuwe werkgever. De laatste paar dagen van februari neem ik vrij. Dat is niet veel, maar ik wilde ook niet twee of drie weken vakantie opnemen en mijn collega’s achterlaten met allerlei werk dat niet goed is overgedragen. Nog drie weken dus maar! Ondanks dat ik erg veel zin heb met een nieuwe baan te beginnen voelt het wel een beetje gek.

2 Comments

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.