Paar dagen vrij

Ik ben lekker een paar dagen vrij, tussen de banen door. Donderdag begin ik pas, dus heb ik een lekker lang weekend.

Klusjesdagen

Deze vrije dagen zijn natuurlijk snel ingevuld als klusjesdagen. Jullie kennen het vast wel, van die kleine dingen die altijd blijven liggen. Nog even je fiets opknappen, de administratie bijwerken, winkelen, dat soort dingen. Voor je het weet zijn je vrije dagen voorbij. Dat gaat sneller dan je denkt, maar gelukkig heb je ze dan wel nuttig besteed.

Afgelopen weekend heb ik al wat gewinkeld. Best een boel geld uitgegeven uit mijn kledingbudget, maar dat was het wel waard. Voor mijn nieuwe baan zal ik vaker een pak dragen dan nu, dus heb ik een pak gekocht. Dat kost een paar honderd euro, maar voor dat geld zie je er wel weer op en top uit. Gelukkig kon ik dit financieren vanuit mijn bonus die deze maand is uitbetaald. Ongeveer een derde van de bonus gebruik ik voor wat kleding en een etentje met Vriendin, de rest tel ik op bij mijn spaarbedrag van deze maand. Dat zorgt dat ik zowel een hoge savings rate haal als wat extra kan uitgeven deze maand.

Verder staan er nog een paar dingen op mijn lijst. Mijn fiets is al een tijdje stuk, en als echte Nederlander in de grote stad moet ik natuurlijk wel kunnen fietsen. Door de kou van de afgelopen dagen weinig op de fiets gezeten, maar nu ik toch vrij ben begin ik er maar vast aan.

Ook moet mijn auto nog geschouwd worden. Het is een leaseauto, maar ik neem hem mee naar mijn nieuwe werkgever. Voor de oude leasemaatschappij en mijn huidige werkgever moet hij geschouwd worden, een soort keuring om de staat van de wagen vast te stellen op het moment van overname/uit dienst gaan.

Tijd voor mezelf

De rest van de tijd wil ik lekker voor mezelf gebruiken. Een uurtje langer in bed blijven liggen, overdag lekker gaan hardlopen, eindelijk weer eens wat meer lezen (elke maand een boek lukt me al tijden niet meer…) en natuurlijk wat artikelen voor Ontsladebaas schrijven! Met deze paar dagen kan ik net zo goed een paar berichten vooruit schrijven natuurlijk.

Wat zouden jullie doen als je ineens een paar dagen vrij was?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.