Appartementen speciaal voor woningdelers

Ik las laatst in de krant een bericht dat er in Amsterdam steeds meer woningen volgens het Friends-principe gebouwd worden voor woningdelers. Jawel, zoals in de populaire serie!

Friends

Jawel, de serie uit de jaren 90 en 00, over zes vrienden in Manhattan, New York City. Daarin hangen de friends niet alleen samen rond in hun favoriete koffietent, ze wonen ook samen. In het begin Chandler en Joey, en tegenover die twee Monica en Rachel. Ross en Phoebe wonen alleen. Later in de serie wijzigt de samenstelling nog wel eens, maar dat concept blijft. Roomies, huisgenoten. In Manhattan kost een klein, minimaal appartement tegenwoordig al gauw 3000 dollar per maand, en dan kan je je niet fatsoenlijk omdraaien zonder je tegen de andere muur te stoten. In het jaren 90 was dat iets goedkoper, maar ook toen was het eigenlijk niet te doen om in je eentje een appartement te huren, als je tenminste niet als investment banker werkt.

Ook in Nederland wordt de woningnood steeds groter. Voor veel mensen is het moeilijk om aan een betaalbare woning te komen. Je verdient teveel voor sociale huur, te weinig voor de meeste particuliere huur in steden als Amsterdam en Utrecht, en een woning kopen wordt ook niet makkelijker.

Speciaal voor die doelgroep worden er nu dus friends-appartementen gebouwd. Met twee grote slaapkamers, twee badkamers, en een grote, gezellige woonkamer. Een appartement speciaal voor de woningdeler en daarmee, per persoon, best voordelig. Maar dan zonder de ongemakken die je vaak hebt van het wonen met vrienden, zoals een douche die constant bezet is in de ochtend.

Persoonlijk vind ik dit een goed idee. Hopelijk werkt het wat tegen de woningnood in ons land.

Wat denken jij van dit idee?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.