Nog een reden om financieel onafhankelijk te worden

Ik streef financiële onafhankelijkheid na omdat ik niet gebonden wil zijn aan een werkgever op opdrachtgever. Ik wil de keuze om te kunnen werken, niet de verplichting. Maar er zitten meer voordelen aan het bereiken van onafhankelijkheid.

Neem nou bijvoorbeeld het weer. Deze week was het fantastisch weer. Weer om lekker buiten te zijn, naar het strand te gaan, te fietsen, dobberen op een boot, vliegen, noem maar op.

Maar waar zat Ontsladebaas? In de auto, in zweterige meeting rooms bij klanten, op kantoor, weer in de auto. Niet echt wat ik graag had willen doen. Neem me niet kwalijk, ik vind mijn werk oprecht leuk, maar deze week had ik nóg leukere dingen kunnen bedenken.

Dan zit je naar buiten te kijken, en krijg je dat gevoel “ja, dit is waar ik het ook voor doe”.

Wat is jullie motivatie voor het bereiken van financiële onafhankelijkheid?

3 Comments

  1. Ik hoef niet te werken maar doe het voor de lol. Maar als je denkt dat je dan altijd lekker in de zon kunt zitten, helaas…deze week had ik allemaal leuke dingen. Binnen. En volgende week heb ik niets. Balen!

  2. Leuke blog. Net ontdekt. Ik ga het zeker volgen.

    Financieel onafhankelijk worden is ook mijn doel. Zeven à acht jaar geleden ben ik ermee begonnen. Is jammer dat ik zoiets niet 10 jaar eerder ben begonnen. Ik kan het zeker vertellen dat je welzijn zeker toeneem naarmate je dichterbij je doel komt 🙂

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.