ODB Maandupdate: maart 2018

Het eerste kwartaal van het jaar is alweer voorbij. Wat gaat dat snel! Hier is weer een maandupdate!

Financieel

Financieel ging het ook deze maand weer goed. Of nou ja, deels ging het goed! Mijn savings rate was weer om over naar huis te schrijven, met maar liefst 53%. Dit was zelfs na de betaling van de gemeentelijke belastingen, anders was hij ruim over 60% gegaan. Dit heeft te maken met de eindafrekening die ik heb ontvangen van mijn oude werkgever. Volgende maand verwacht ik dus een flink lager inkomen en een lagere savings rate. Dit jaar tot nu toe zit mijn SR ruim boven de 50%. Ik hoop dit jaar rond de 40-45% te eindigen dus tot nu toe gaat het goed.

De beleggingen werden deze maand wat minder waard. De beurs was wederom wisselvallig, en daar verloor mijn portefeuille weer iets van zijn waarde. Voor cryptocurrencies was het een dramatische maand. Vorige maand schreef ik nog dat ik dacht dat de dalingen over waren, de afgelopen maand verloren de meeste munten enorm aan waarde. Aangezien mijn portefeuille nog steeds iets te groot is, voel ik deze schommelingen behoorlijk. De koersen komen nu op het punt waarop ik zit te denken wat van mijn reguliere beleggingen te verkopen en daarmee crypto te kopen. Dit gaat in tegen het verkleinen van mijn portefeuille maar gezien de huidige markt is dit wellicht interessant.

Ontsla de baas

Ontsladebaas had deze maand bijna 8.800 weergaven van 2.650 bezoekers. Dat zijn allebei records.

Persoonlijk

Deze maand was de eerste in mijn nieuwe baan. Dat voelde in het begin een beetje vreemd, maar ik ben er al redelijk aan gewend inmiddels. Mijn gevoel zegt dat ik de juiste keuze heb gemaakt, met andere woorden ik ben erg tevreden.

Hoe was jullie maand?

5 Comments

  1. Mooie prestatie! Ik hou het niet per maand zo exact bij als jij. Heb wel een spaardoel, dat is momenteel elke maand 40% en dat lukt wel.

  2. Wij hebben helaas een dure maand achter de rug en zijn niet verder gekomen dan een savings rate van -8,57%. Negatief inderdaad. Tel ik de aflossing op de hypotheek mee, dan komen we wel net op goed 6% uit.

  3. Mooie cijfers inderdaad. Je bent wel de enigste blog die ik zie waar iemand gewone beleggingen wil inruilen voor crypto’s! Ik hoop voor je dat dat goed uitpakt. Het is echt dramatisch op het moment zonder echt herstel in zicht. Ik behoud mijn portfolio maar de 800euro die ik geĆÆnvesteerd heb was vandaag nog maar 860 waard.

    Tegenover 4.8k begin januari…

    1. Ik weet het, crypto is een drama op dit moment! Wat betreft meer investeren in crypto weet ik ook nog niet zeker. Wel denk ik dat deze huidige waarderingen erg laag zijn. Mocht Bitcoin tot de 5K USD zakken – en daarmee allerlei altcoins ook dalen – loont het wellicht om een move te maken. Of ik het aandurf als de tijd daar is weet ik ook nog niet…

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.