Teveel focus op geld deel 2

Begin vorige maand schreef ik over het hebben van teveel focus op geld. Ik sloot af met de bevestiging dat ik inderdaad gefocust ben op geldzaken.

Focus

Als je in je leven iets wil bereiken, dan kan je maar beter je focus richten op datgene dat je wil bereiken. Dat is de reden dat speciale militaire eenheden van overal op de wereld leren om hun aandacht niet te verspreiden, maar te richten op maar één ding: het eerstvolgende obstakel om de missie te volbrengen. Wat er ook gebeurt, als je al je energie, al je agressie uit op dat ene obstakel dan zal je daar met zo veel vaart en momentum doorheen breken alsof het niks is. Dit momentum neem je mee naar het volgende obstakel en het volgende. Voor je het weet is het doel bereikt.

Dit werkt ook zo als je gaat sporten. Stel, je hebt jezelf als doel gesteld om fitter te worden. Je wil gaan sporten, dus de eerste week ga je op maandag een rondje hardlopen. De tweede week ga je op de donderdag tien keer opdrukken. In week drie voel je je niet zo goed dus sla je over, en in week vier ga je op dinsdag een stuk fietsen. Ben je daadwerkelijk fitter geworden? Kan je nu beter hardlopen, opdrukken of fietsen? Nee. Je hebt geen focus.

Net zoals één dag per maand gezond eten er niet voor gaat zorgen dat je gaat afvallen gaat één keer per maand een financiële beslissing niet zorgen dat je je hypotheek kan aflossen of eerder kan stoppen met werken. Daarom vind ik die focus op geld zo belangrijk. Het stelt je in staat om bij alles wat je doet de juiste keuze te maken. Dat hoeven maar hele kleine dingen te zijn, maar door die kleine dingen krijg je zoveel vaart dat je niet te stoppen bent.

Hoe gefocust ben jij?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.