Vroeg opstaan

Vanochtend ging mijn wekker weer om 6u. Rise and shine you ****! Waarom doe ik mezelf dat aan? Het schijnt dat je veel productiever bent als je vroeg opstaat en je dag meteen actief begint.

Sporten en vroeg opstaan

Vroeger sportte ik doordeweeks in de avond, en in het weekend meestal in de ochtend. Niet heel vroeg op de ochtend, maar zo rond 10 uur beginnen was wel normaal. Doordeweeks gaat dat uiteraard niet, door school, studeren of werken. Dat betekent dat je beperkt bent tot het ’s avonds sporten. En dat deed ik dan ook braaf.

Ook nadat ik uit huis ging, en full-time ging werken, bleef ik dit doen. Maar de laatste tijd merk ik steeds vaker dat ik er ’s avonds niet meer aan toe kom om te trainen. Want dan kom je laat thuis na een lange werkdag, heb je file gehad, en ga je eerst eten. Vervolgens voelt die bank toch wel heel lekker met je volle buik. Ik kan steeds slechter mezelf oppeppen om dan toch nog te gaan sporten.

De remedie daartegen is wat eerder opstaan en vroeg in de ochtend al bezig gaan. Lekker een uurtje sporten voor je gaat werken is fantastisch. Dat vroege opstaan is even wennen, maar het valt uiteindelijk best mee. Een bijkomend voordeel is dat je als je op je werk aankomt, je meteen energiek bent. Normaal gebeurde dat na een half uur pas, maar nu ben je meteen actief. Dat wakker worden heb je al gedaan.

Wel zak ik in de namiddag een beetje in. Dan merk ik toch wel dat ik veel energie aan het begin van de dag heb gebruikt. Maar mijn dag is veel efficiënter, want ik hoef ’s avonds niks meer te doen!

Hoe pakken jullie je persoonlijke productiviteit aan? Ga je bijvoorbeeld al vroeg op om voor iedereen wakker is al te sporten of andere dingen te doen?

4 Comments

  1. Mijn wekker gaat standaard al om 6 uur, zodat ik kwart voor 7 de deur uitkan. Veel eerder opstaan gaat mij niet lukken. Daardoor ben ik vaak wel weer op tijd thuis en kan ik ‘s avonds nog even sporten. Dat motivatieding herken ik wel, maar eenmaal opgestaan van de bank weet ik dat ik er weer blij mee ben dat ik ben gaan sporten

    1. Als je normaal al om 6 uur opstaat wordt het lastig om dat nog eerder te doen inderdaad. Wel lekker dat je dan eerder thuis bent waardoor je in de avond nog wat energie hebt.

  2. Ik begin om 0730 en sta dus om 0630 op. Ik werk tot ongeveer 1645 en ik ben om 1730 thuis en neem dan de fiets om de hond op te halen van daycare. Dan fiets ik toch 40 minuten per dag.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.