ODB Maandupdate: april 2018

Het is tijd voor alweer de 12e maandupdate van Ontsladebaas! Mei 2017 was de eerste, dat betekent dat april 2018 de 12e is. Er is bijna een jaar voorbij!

Financieel

Financieel gezien was deze maand wat minder goed dan de vorige maanden. Dat heeft alles te maken met de de meevallers in februari en maart. In die maanden had ik een veel hoger inkomen door een bonus en de eindafrekening van mijn vorige baan. Deze maand lag mijn inkomen weer gewoon op het oude niveau. Daarnaast vielen de uitgaven wat tegen. Met de vergoeding voor het onterecht gebruiken van een foto en wat incidentele kledinguitgaven is mijn savings rate deze maand een magere 17%. In 2018 tot en met nu zit ik nog wel ruim boven mijn doel van 40%. Dat geldt ook voor het 12 maandelijkse gemiddelde.

Mijn nettovermogen steeg weer flink, zelfs iets boven de recordhoogte van februari. In maart viel het flink terug door tegenvallende resultaten in met name cryptocurrencies. Die herstelden bijna volledig naar het niveau van een maand geleden waardoor ook mijn vermogen weer de goede kant op gaat. Het lijkt er in cryptoland op dat de koersen zich na de lange val weer aan het herstellen zijn. Dat is een goede zaak, want dan kan ik zo langzamerhand weer wat winst nemen en de hoeveelheid vermogen in crypto laten afnemen ten gunste van aandelen en cash.

Ontsla de baas

Ik had deze maand 7.826 paginaweergaven en 2.297 bezoekers. Dat is wat minder dan de vorige maand maar iets boven het niveau van de maanden daarvoor. Prima dus!

Mijn publicatieschema gaat iets veranderen. In plaats van om de dag een bericht te plaatsen, heb ik besloten dit drie keer per week te gaan doen op maandag, woensdag en vrijdag. Voor de oplettende lezer: ja ik weet dat ik je nu een half bericht per week door de neus boor! Dat vind ik ook jammer, en daarom introduceer ik de zaterdag long reads, een terugkerend format waarin ik zo af en toe (niet elke week) een onderwerp wat dieper probeer te onderzoeken en beschrijven. De berichten doordeweeks zullen zoals jullie gewend zijn tussen de 250 en 500 woorden blijven, met de long reads probeer ik 1000+ woorden te schrijven. Niet omdat het perse 1000 woorden moeten zijn, maar wel omdat dat meer ruimte geeft om sommige zaken beter te kunnen beschrijven. Ik ben benieuwd naar wat je daarvan vindt!

Daarnaast ben ik bezig mijn site wat meer AVG en GDPR bestendig te maken. Ik heb een privacyverklaring, en bij de formulieren die je invult (reacties en contactformulier) geef je nu door op verzenden te klikken expliciet toestemming aan Ontsladebaas om je gegevens naar Ontsladebaas te verzenden. Ik heb Google Analytics verwijderd, ik keek er namelijk nooit naar, en ook de Facebook Like knoppen zijn weg, ook die werkten niet behoorlijk. Dat scheelt in elk geval weer persoonlijke data die met derden gedeeld wordt. Waar ik nog naar zoek is een goede WordPress plugin die het mogelijk maakt om data met gebruikers te delen (recht op inzien) en te verwijderen (recht om vergeten te worden). Ik heb er wel een paar gevonden maar vond die nog niet prettig werken.

Persoonlijk

Inmiddels ben ik ook al weer twee maanden onderweg in mijn nieuwe baan. Dat gaat goed, ik voel me thuis. Het is een leuke organisatie, met gelijkgestemde collega’s. Dat is dus goed voor de sfeer. Ook de projecten die ik doe voor klanten bevallen me tot nu toe prima. Tot zover nog niks te klagen dus :-).

Hoe was jouw maand?

2 Comments

  1. Best wel druk, eigenlijk! Ik besloot halverwege de maand dat de omzet nog wel even stevig omhoog kon en nam daarna behoorlijk wat extra werk aan. Dat ging alleen wel ten koste van de tijd die ik in mijn blog, ontspanning, rust, lezen, cursussen en meer kon steken en dat merkt ik wel. Nu dus maar weer alles een beetje meer gedoseerd aanpakken en de focus op de juiste prioriteiten houden.

    Leuk dat je nieuwe baan zo goed bevalt trouwens!

    1. Goed om te horen! Zorg inderdaad wel dat je de rust kan terugpakken, anders moet je je blog veranderen in gestresstlevenmetmeer :-).

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.