Podcast review: Biggerpockets Money

Ik hou van podcasts. Deze opgenomen “radioprogramma’s” die je vervolgens online beluistert helpen mij lange autoritten door, en in de sportschool komt er vaak een podcast op mijn headset. Een van mijn favorieten is de Biggerpockets Money podcast, de personal finance podcast van Biggerpockets.

Biggerpockets Money

Ik denk dat ik in een gemiddelde week zo’n 6-10 uur aan podcasts beluister. Dit is afhankelijk van de lengte van de afleveringen en de tijd die ik in de auto doorbreng. Vroeger was mijn favoriete podcast die van Biggerpockets. Biggerpockets is een website, forum, blog, online platform waar vastgoedbeleggers met elkaar in contact komen en informatie met elkaar delen. Daarnaast draaien ze al jaren een wekelijkse podcast van ongeveer een uur, waarin Joshua en Brandon een onderwerp behandelen dat met vastgoed te maken heeft. Daarvoor nodigen ze meestal een gast uit die dan wordt geïnterviewd. Ondanks dat deze podcast erg op de Amerikaanse markt is gericht haal ik er als Nederlander veel inspiratie uit. Met deze kennis en inspiratie kijk ik dan naar de Nederlandse markt.

Begin dit jaar lanceerde BP een nieuwe podcast: Biggerpockets Money. Naast de wekelijkse vastgoedpodcast produceren ze nu een wekelijkse show over personal finance. Het format is ongeveer gelijk. In gemiddeld een uur tijd worden allerlei onderwerpen behandeld die met persoonlijke financiën te maken hebben. De twee hosts zijn werknemers van Biggerpockets, dus de show heeft een iets ander karakter dan de gewone BP afleveringen. Ondanks de fantastische shows die Joshua en Brandon produceren, is het goed om in deze podcast twee andere hosts te hebben. Mindy en Scott werken voor Biggerpockets als respectievelijk community manager en president of operations en draaien als podcast hosts erg goed.

Onderwerpen

De onderwerpen die langskomen zijn zeer divers, maar typisch voor de personal finance wereld. Bezoekers van Ontsladebaas en andere blogs zullen er weinig vreemde onderwerpen tegenkomen. Het verlagen van je budget voor boodschappen, het afbetalen van schulden, budgetteren, house hacking en het starten van een eigen bedrijf zijn bijvoorbeeld sommige onderwerpen die al zijn langsgekomen. Het leuke is dat Mindy en Scott niet alleen zelf blijven praten over de onderwerpen, maar ook gasten uitnodigen. Dat zorgt voor hele interactieve gesprekken, waar ik graag een uur naar luister. Soms zijn de onderwerpen niet zo geschikt voor Nederlandse luisteraars, zoals in aflevering 18 over het optimaliseren van je belastingen in de Verenigde Staten. Dat is wel erg specifiek en dus niet toepasbaar op onze situatie. Dat neemt echter niet weg dat tussen de regels door er best wat interessante inzichten gegeven worden over financiële onafhankelijkheid.

Naast het serieuze deel krijg je ook het gevoel de personen achter de stem wat beter te leren kennen, doordat er grapjes worden gemaakt en er terugkerende segmenten in de show zitten zoals de Famous Four, waarin aan elke gast elke week dezelfde vier (of vijf…) vragen worden gesteld. De laatste vraag is altijd “Wat is je favoriete grap om te vertellen op feestjes” en wat daar af en toe langskomt is werkelijk hilarisch.

Met andere woorden, Biggerpockets Money is een podcast die niet alleen maar droge personal finance informatie deelt, maar dat ook op een luchtige en humoristische manier doet. Wil je luisteren, check dan de Biggerpockets site of ga naar iTunes of een andere plek waar je je podcasts beluistert.

Ik ben op geen enkele manier verbonden aan Biggerpockets of hun podcasts. Deze post is puur vanuit mijzelf om mijn ervaringen met jullie te delen. 

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.