Samenwerken voor betere resultaten (gastblog)

Goedemorgen allemaal! Vandaag het eerste deel van de samenwerking van mij en StoppenVoorMijnVijftigste! SVMV heeft voor jullie het onderstaande bericht geschreven, terwijl ik de eer had op zijn blog te mogen schrijven! Dit is ons praktijkvoorbeeld van samenwerken!

Hi! SVMV hier. Ik heb vandaag de eer gekregen om de blog van ODB over te mogen nemen. Heel tof, want het is voor het eerst dat ik een blog voor een ander schrijf. Vandaag hebben we een uitwisselingsproject. Ik publiceer hier op Ontsladebaas een blog en ODB publiceert een blog op StoppenVoorMijnVijftigste. Dit is dan ook de allereerste officiële zet in een samenwerking waarvan ik hoop dat er nog vele inspiratievolle content uit zal voortvloeien. Ideeën zijn er voorlopig genoeg, dus houdt ons dan ook vooral in de gaten!

Waarom die samenwerking

Ons idee om samen te werken was er al iets langer, maar nooit daadwerkelijk van de grond gekomen. Door een training die ik laatst had, hoopte ik toch dat deze samenwerking er daadwerkelijk zou komen. Ik werk namelijk, net als ODB, als consultant. Ik werk voor een groot bedrijf en de opdrachtgevers zijn erg divers, net zoals mijn werkzaamheden. In een team van zo’n 50 man werk ik samen aan allerlei soorten opdrachten. En die velerlei aan opdrachten kunnen ik en mijn team doen doordat wij enorm veel verschillende specialisaties hebben in het team. 50 mensen die samen die ene opdracht moeten op kunnen lossen. Vanuit drie verschillende subteams worden altijd mensen aangeleverd en vormen we elke keer weer een nieuw dreamteam. Maar wat voor abracadabra mijn collega nou elke keer weer uit heeft gevoerd: ik snap er niks van. En dat denken zij vaak ook over mijn werk. Ieder is goed in z’n eigen ding, maar daar stopt het wel.

Een methodologietraining

Mijn tweedaagse training was een methodologietraining. Het hele team werkt namelijk wel vanuit een bepaalde methodologie waaraan wij allemaal ons steentje bijdragen. En voor mij ging het lampje daarin een paar keer branden. “Oh, kan het team dat ook! Die aanpak is veel slimmer.” Tijdens de training hadden we een testcasus en wat opviel, was dat elk subteam het anders aanpakte. Ieder ging het probleem te lijf vanuit zijn of haar specialisatie. De eindresultaten waren erg divers, maar geen van allen fout. Op het moment dat je de eindproducten samen zou voegen, had je het perfecte eindresultaat.

Andermans visie

Waar ik in mijn zakelijke leven zo blij mee ben, is andermans visie. Ik ben zelf IT-er, maar werk met wiskundigen, laboranten, oud politiemedewerkers, ondernemers en nog vele andere mensen met nog veel meer verschillende achtergronden. En elke keer wordt ik weer getriggerd door die ander. Ik kan een probleem prima oplossen. Die ander kan dat ook. Maar samen kunnen we het beter oplossen. De training heeft mij dus laten inzien dat ik eigenlijk gewoon nog vaker samen moet gaan werken, omdat ik dan tot een beter resultaat ga komen

Samenwerking

Door die training ben ik dus nogmaals over de samenwerking met ODB gaan nadenken. Waar ons allereerste contact achter de schermen al mei vorig jaar was, moest het er nu echt van komen. Want niet alleen op het werk is samenwerking een verrijking, ook daarbuiten! ODB en SVMV streven namelijk naar hetzelfde doel: Financiële onafhankelijkheid. En dat doen we elk op onze eigen manier. ODB investeert in aandelen, heeft cryptocurrency en wil graag naar de vastgoedmarkt. Ik ben vooral heel actief in crowdfunding en orrienteer mij op volgende manieren om te investeren. Geen van de manieren is fout, maar als we de handen in één slaan en samenwerken kan het wellicht (veel) beter worden. Net zoals onze blogs, die met een net iets andere insteek toch dezelfde doelen hebben.

Onze samenwerking zal op verschillende manieren vorm krijgen. Een gastblog zoals deze, inspiratie van elkaar opdoen en er zijn ook plannen om op een hele andere manier kennis en ervaringen uit te delen. Ik hoop daarmee uit te komen op een zeer inspiratievolle samenwerking waar zowel ODB, ik maar zeker ook jij als volger veel inspiratie uit kan halen. Zodat we uiteindelijk allemaal beter worden van deze samenwerking.

Is er een samenwerking die voor jou erg vruchtbaar is?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.