ODB Maandupdate: mei 2018

De maand mei is voorbij! Het wordt juni, warm, zomer, en hopelijk weer een klein beetje meer financieel onafhankelijk.

Financieel

Mijn savings rate was deze maand weer erg goed, met bijna 50%. Daar ben ik erg trots op! Dit kwam door de teruggave van de belasting, die ik begin deze maand ontving. Ik tel hem mee als inkomen, en dus verhoogt het de savings rate. De reden dat ik dit als inkomen meetel is dat het geld is dat ik teveel aan inkomstenbelasting heb betaald, in het afgelopen jaar is mijn inkomen dus lager geweest en dat wordt hier gecorrigeerd.

Zelfs met een paar eenmalige uitgaven blijft de savings rate dus hoog deze maand. Zonder die uitgaven was ik zo rond de 55% uitgekomen. Dit jaar tot en met mei zit ik gemiddeld op 47%, dus dat is prima. Nog steeds ruim boven mijn doel van 40% dus ik klaag hier niet over.

De beleggingen hebben het deze maand weer wat minder gedaan. Met name de cryptomunten kregen weer een flinke tik. Dat maakt dat mijn netto vermogen is gedaald ten opzichte van vorige maand.

Ontsla de baas

Ik had deze maand 8.816 paginaweergaven en 2.501 bezoekers. Weer meer dan vorige maand, en maar net onder de prestatie van afgelopen maart. Niet verkeerd dus.

Het nieuwe publicatieschema bevalt me wel. Lekker regelmatig zo op de maandag, woensdag en vrijdag.

De samenwerking met Stoppen Voor Mijn Vijftigste was een leuk begin. We vonden het beiden een geslaagd experiment dus verwacht in de toekomst zeker meer van ons!

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak heb ik deze maand bijzonder weinig te melden. Dat doe ik dan dus ook niet! Tot de volgende!

Hoe was jouw maand?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.