Onverwacht cadeautje!

Hier op Ontsladebaas HQ waren we met een opruim- en verbouwingsslag bezig. Een van de kamers werd niet goed benut. Het was rommelig, weinig ruimte, en het algehele nut van de ruimte was beperkt. Hij is nu omgetoverd tot thuiskantoor. Maar we vonden nog een vergeten schat!

Vergeten spullen/geld

Het zijn van die kleine geluksmomenten in het leven van een financieel bewust persoon. Je trekt een jas aan die je al een tijdje niet meer aan hebt gehad, en in de binnenzak vind je een tientje. Dat is genieten! Of je blijkt nog ergens een spaarpot te hebben die is achtergebleven in een verhuisdoos. Ondanks je financiële bewustheid vergeet je soms zulke dingen, en dat levert een klein gelukje op.

Bij ons net zo. Ondanks dat ik meestal met militaire precisie tot op de cent nauwkeurig mijn vermogen kan aanwijzen, was ik deze even vergeten. Een cadeaukaart die ik een tijd geleden had gekregen. Als ik heel eerlijk ben, weet ik niet eens meer van wie of voor welke gelegenheid. Het is dus echt al een oud cadeautje dat ooit onderin een kast terecht is gekomen.

Maar dit cadeautje levert nu wel weer plezier op. Het is namelijk een tijdschriftenbon, en die levert Vriendin en mij de komende drie maanden weer een fijn tijdschrift op. Genieten!

Vind jij wel eens van die vergeten schatten?

2 Comments

  1. Helaas vind ik maar weinig van die vergeten schatten. Wellicht omdat ik ook met die militaire precisie mijn administratie bij houd. Wel had ik vroeger ik spaarpot waar alle kleine muntjes en extraatjes ingingen. Ik had geen idee hoeveel er inzat, behalve dat hij tot de nok gevuld was. Bij het openmaken bleken er honderden euro’s in te zitten. Dat was een aangename verrassing!

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.