Verbouwing van Ontsladebaas HQ

Zoals ik maandag schreef in Onverwacht cadeautje! hebben wij laatst de head quarters een beetje verbouwd. Ontsladebaas HQ heeft een upgrade gekregen. De tweede slaapkamer is nu een volledig thuiskantoor / studeerkamer.

Budgetneutraal

Mijn doel was om de hele operatie budgetneutraal uit te voeren. Dat betekent een lik verf voor over de muren, een nieuw bureau, bureaustoel, en een fatsoenlijke kast voor het opbergen van (studie)boeken en de administratie. De kosten die ik hiervoor begroot had dacht ik te kunnen terugverdienen met de verkoop van wat relatief waardevolle spullen die ik ongebruikt in de kamer had staan.

Uiteindelijk is het niet gelukt om budgetneutraal te verbouwen. Gelukkig is de verkoop van de spullen goed gelukt, zelfs voor een iets hoger totaalbedrag dan ik eerst had gedacht. Wel heb ik wat meer uitgegeven dan van tevoren was voorzien.

De zaken die echt toe te rekenen waren aan het kantoor, die ik van tevoren had begroot, waren de muur (verf en kwasten), een bureau, kast, planken voor aan de muur, en een bureaustoel. Deze artikelen zijn allemaal binnen budget gebleven. De bureaustoel was zelfs nog in de aanbieding dus die viel helemaal mee.

Toch niet

Helaas heb ik tijdens het schilderen van de muur een pot verf omgeschopt. Niet helemaal ondersteboven, maar ik raakte hem wel hard genoeg om een flinke klodder eruit te laten vliegen op de vloerbedekking. Ik was van plan de vloerbedekking te laten liggen, maar dat ging natuurlijk niet meer lukken. We hebben laminaat gelegd van dezelfde soort als in de rest van het appartement. Het is gelukkig een kleine kamer, maar de kosten van het laminaat had ik niet van tevoren ingeschat.

Daarnaast hebben we meteen een andere muur in de woonkamer meegenomen. In de gedachte “als we toch bezig zijn” hebben we dat meteen gedaan. Eigenlijk horen die kosten er natuurlijk niet bij, maar ik heb ze er voor het gemak maar bij meegerekend.

Uiteindelijk kwam ik dus iets boven budget uit, maar ruim binnen mijn maandelijkse savings rate. Een klein dipje daar is niet zo’n probleem, en nog uitgesmeerd ook over twee maanden in dit geval.

Het resultaat: een leuke nieuwe kamer die we goed kunnen gebruiken en uiteindelijk voor relatief weinig geld.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.