Maandupdate: juni 2018

We zijn over de helft in 2018! Het is juli, juni is voorbij. Hierbij weer een maandupdate.

Financieel

Deze maand heb ik een savings rate van 48% gehaald. Daar ben ik erg tevreden mee. Het rollende gemiddelde over de afgelopen maanden is nu 40,3% (precies op target) en 2018 t/m nu 47,5%. Wat SR betreft valt er weinig meer te melden dan dat. Gewoon zo doorgaan denk ik, dan komt die 40+ dit jaar praktisch vanzelf.De cryptocurrencies kregen alweer rode cijfers door de maand heen. Zouden we nu eindelijk de bodem gevonden hebben dan? Ik handel nog wel een beetje, maar met name van crypto naar crypto, om wat meer munten te verzamelen. Handelen van en naar de euro vind ik momenteel te gevaarlijk. Een volatiele markt in leuk voor traders, maar ik ben daar niet professioneel genoeg voor. En die volatiliteit kan voor prima winst zorgen, maar niet als je koopt en de markt dan 30% instort. Vandaar dat ik daar voor nu nog even vandaag blijf.

Mijn overige beleggingen waren rustig. Halverwege de maand stonden we wat in de plus (binnen de maand) maar dat is inmiddels redelijk teniet gedaan. Hier blijf ik rustig doorgaan met beleggen.

Daarnaast ben ik zoals ik eerdere schreef bezig met het herfinancieren van mijn appartement, waardoor er een beetje kapitaal vrij gaat komen voor beleggingen. Het liefste zou ik wat vastgoed aankopen, maar dat is nu lastig te vinden. Ik moet nog even kijken wat ik hiermee ga doen dus.

Ontsla de baas

Ontsladebaas was heel steady deze maand qua bezoekersaantallen. Was erg vergelijkbaar met de vorige paar maanden: 7.814 views en 2.442 bezoekers.

Persoonlijk

Wederom persoonlijk niet veel te melden. Hoewel, ik heb wel bijna vakantie! Nog maar drie dagen werken (als dit uitkomt) en dan lekker 2,5 week vrij. Direct daarna een zakelijke reis dus juli zal een wat afwijkende maand worden.

Hoe was jouw maand?

1 Comment

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.