Drukte bij IKEA

Vriendin en ik wonen in één van de grote vier steden vlak bij de IKEA. Dus als we wat nodig hebben voor in huis is dat een makkelijke, met een paar minuten zijn we binnen. Wanneer je er ook komt, het is altijd druk. De drukte bij IKEA is niet normaal. Dit is allang geen winkel voor wonen meer, het is een dagje uit. En dat concept is geweldig. Het laat mensen veel meer geld uitgeven namelijk. 

Winkelen of een dagje uit?

Hele gezinnen zie je door de IKEA struinen. Lekker “alleen even kijken”. Diezelfde gezinnen zie je met een volle auto (en volle buik) weer vertrekken uit de parkeergarage. Want deze winkel biedt niet alleen een bed (dat heb ik al) maar ook die leuke kussens (daar kan Vriendin geen nee tegen zeggen). De afdeling met kookaccessoires langslopend denk je al gauw “hee dit is ook handig”. En ach, de IKEA is niet zo duur toch? Dat klopt, maar tel alles eens op? Voor de kinderen hele bergen met knuffels zo voor het grijpen, dat is natuurlijk vals spelen. We hebben menig ouder een knuffel zien afpakken van het kind, maar ook een kind dat zijn moeder zo ver kreeg dat hij de knuffel mocht hebben. Tsja…

Dan heb je nog het restaurant uiteraard. Logisch, een woonwinkel met een restaurant. Of nouja, een woonwinkel, ik bedoel natuurlijk een dagje uit. Daar hoort koffie en gebak bij. Of een warme lunch. Massa’s mensen staan in de rij. Vriendin en ik gaan dan ook even een bakje koffie of thee halen, puntje taart erbij. Wel met de IKEA Family pas, dan is de koffie en thee gratis :-).

Het is waanzinnig hoe een winkel die begon met slim meubels in te pakken (en de klant te laten monteren) is uitgegroeid tot een attractie bijna, waar niet alleen de retail van profiteert (veel meer publiek in de winkel is goed voor de verkoopcijfers), maar ook een heel concept met eten en drinken omheen is gebouwd. Uiteraard is dit gevaarlijk voor je eigen portemonnee. Vriendin en ik hadden echt iets nodig, we kwamen daar kijken met een doel. Als je dat niet doet heb je zo kans met veel meer spullen (en minder geld) naar buiten te gaan dan je binnen kwam.

En dan na de kassa nog even langs die voedselafdeling. Al het lekkers uit het restaurant nu ook voor thuis. En voor de derde keer trek je je portemonnee…

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.