Review #002 – The Millionaire Next Door (Stanley en Danko)

De gemiddelde miljonair draagt dure pakken, rijdt een dikke Audi/BMW en een Porsche voor het weekend, woont in een groot vrijstaand huis en gaat vier keer per jaar op vakantie? Dacht het niet! Het beeld dat wij hebben bij een miljonair blijkt niet accuraat te zijn. In het boek The Millionaire Next Door schrijven de auteurs Stanley en Danko over hun bevindingen. Na jarenlang onderzoek te hebben gedaan naar miljonairs in Amerika kunnen ze stellen dat een miljonair eerder iemand is die niet opvalt, niet te koop loopt met zijn rijkdom, en zich mengt in kringen van minder rijke personen.

Wie is die Millionaire Next Door?

Stanley en Danko schrijven in de Millionaire Next Door over hoe de gemiddelde miljonair zich dan wel gedraagt. Het blijkt dat deze mensen zijn zoals jij en ik. Ze vinden zeven eigenschappen van miljonairs, namelijk:

  1. Miljonairs leven op kleinere voet dan ze zouden kunnen.
  2. Ze zetten hun tijd, energie en geld efficiënt in om vermogen op te bouwen.
  3. Sociale status is minder belangrijk dan financiële gezondheid.
  4. Hun ouders gaven geen financiële ondersteuning.
  5. De volwassen kinderen van miljonairs zijn financieel zelfstandig.
  6. Miljonairs zijn bedreven in het vinden van kansen in de markt.
  7. Ze hebben de juiste carrière gekozen (meestal als ondernemer).

Deze zeven eigenschappen worden al vroeg in het boek aangegeven. Daarna beschrijven de auteurs in detail hun bevindingen, waarbij aan elk punt een hoofdstuk wordt gewijd. De link met personal finance kan worden gelegd door het leggen van de juiste mindset. Je kan miljonair worden zonder alle poespas. Blijf vooral jezelf, en laat je niet leiden door het beeld dat de maatschappij heeft van succesvolle mensen.

Conclusies

The Millionaire Next Door is voor mij een boek dat laat zien dat hard werken, discipline, en gewoon normaal doen leiden tot succes. Het geeft een reality check, en de juiste mindset. Ik vond het boek niet lekker vloeiend doorlezen. Het leest soms als een wetenschappelijk artikel, met interviews, tabellen met data, en onderzoeken. Toch geeft deze benadering een goed beeld van de gemiddelde miljonair, en ik raad zeker aan het boek te lezen. Al is het maar om het beeld van de snelle auto’s en dure vakanties uit je hoofd te krijgen :-).

Je kunt The Millionaire Next Door via deze link hierboven bestellen bij Bol.com. Als je dat doet, ontvang ik een kleine vergoeding voor de verwijzing. Met die vergoeding hoop ik Ontsladebaas te kunnen blijven draaien.

1 Comment

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.