Bitcoin gaat weer los

Na mijn blog over bitcoin en andere cryptocurrencies hier weer een stukje. De laatste tijd is de bitcoin enorm in waarde toegenomen. Ik schreef destijds al hoe de waarde tot boven de 2000 euro was gekomen. Momenteel schieten we richting de 4000! Dit heeft een aantal redenen in mijn ogen. 

Waarom stijgt bitcoin?

Een tijd terug is er een hard fork geweest. De blockchain is in twee delen gesplitst, en bitcoin kreeg er een zusje bij: bitcoin cash. De reden hiervoor was onvrede en allerlei meningsverschillen tussen verschillende groepen in bitcoinland. Het lijkt erop dat de originele bitcoin het overleeft: de prijs is sinds de splitsing enorm gestegen, een indicatie dat meer mensen geloven in de toepassing, of domweg speculeren op de prijstoename.

Het is aannemelijk dat grote banken en hedgefunds hier dicht op zitten, en (grote) posities innemen om mee te profiteren van prijsstijgingen. Naast bitcoin stijgen ook andere cryptocurrencies mee, al is de stijging niet overal zo positief.

Wat moeten we hier als kleine beleggers nu mee? Ik bezit zelf voor een paar honderd euro aan crypto’s, namelijk bitcoin, ether en litecoin. Dit doe ik om op de prijs te speculeren. Ik wil echter niet teveel van mijn vermogen hierin steken, omdat ik dat te riskant vind. Het merendeel van mijn portefeuille bestaat uit aandelenindexen en wat obligaties. Ook bezit ik drie aandelen Tesla in mijn “play fund” en heb ik wat in crowdfunding uitstaan.

Door alle doorbraken de laatste tijd vraag ik me af of het zin heeft een deel van mijn playfund om te zetten naar crypto’s. Bijvoorbeeld Tesla. Dat is een positie waar ik een goed rendement op heb gemaakt, en een bedrijf dat enorm overgewaardeerd is. Ik bedoel dat in de technische zin van het woord: het bedrijf lijkt meer waard te zijn dan wat de kwartaalcijfers zeggen. Uiteraard is Tesla een gaaf bedrijf en geloof ik in de toekomst van elektrisch autorijden, daarom heb ik deze aandelen gekocht.

Maar zou het niet beter zijn deze aandelen om te zetten en dat bedrag (dat nog steeds gealloceerd is in het playfund) om te zetten in cryptocurrencies? By the way, als iemand in bitcoin, ether of litecoin wil investeren kan dat via Coinbase. Via deze link kan je een account maken, en als je dan bitcoin koopt krijgen we allebei voor 10 dollar aan bitcoin! Leuk begin toch?

Wat denken jullie? Zal ik Tesla omzetten in crypto? Heeft dat op termijn meer groeipotentie?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.