Dure creditcards

Creditcards zijn handig. Ze beschermen aankopen tegen fraude en diefstal enzo, en ze bieden je de mogelijkheid om op meer plekken ter wereld te betalen dan met je gewone Nederlandse betaalkaart. Daarnaast heb je een krediet, dus betaal je je aankopen achteraf. Dat kan je gespreid doen, een soort kopen op afbetaling, waarbij je enorme rentes moet betalen. De meeste Nederlandse kaarten zijn echter “pay in full” die je elke maand volledig betaalt. Toch levert dit een voordeel op, bijvoorbeeld als je voor je werk iets moet voorschieten. 

Dure creditcards

Deze kaarten zijn er van heel duur tot heel goedkoop. Op finler.nl kun je in alle prijsklassen een creditcard aanvragen. Finler vergelijkt alle creditcards en houdt maandelijks de goedkoopste en meest aangevraagde creditcards bij.

Bij het betaalpakket van mijn bank krijg je een gratis creditcard van Mastercard. Goede deal! Daarnaast heb ik nog een andere kaart, een wat duurdere. Deze kaart is van American Express en is uitgegeven in samenwerking met de KLM. Deze kaart kost zo’n 170 euro per jaar. Dat is toch best een hoop geld. Het kan nog duurder, maar 170 per jaar voor een creditcard vind ik niet niks.

Toen ik de kaart bestelde was er een aanbieding: het eerste jaar gratis. En daarna kan je hem zonder problemen opzeggen. Dus waarom niet? Dit soort creditcards heeft namelijk ook voordelen. Voor de Amex Gold kaart van de KLM krijg je namelijk Flyig Blue miles (spaarpunten van KLM) voor elke euro die je uitgeeft. Voor uitgaven bij KLM zelf krijg je 1,5 mile per euro. Met deze miles kan je weer upgrades en tickets boeken. Nu betaal ik prive niet zoveel met die kaart dat dit de moeite waard is, maar zakelijk wel. Ik reis namelijk best veel voor mijn werk, en daarvoor boek ik hotels en tickets zelf die ik voorschiet en dan terugkrijg. Op die manier spaar ik veel miles, veel meer dan met vliegen alleen.

Daarnaast biedt een dure creditcard nog meer voordelen. Zo zitten er standaard allerlei verzekeringen op bijvoorbeeld. Als ik op reis ben (die betaald is met de kaart) en ik maak ziektekosten door ziekte of een ongeval, worden de volledige kosten vergoed door American Express. Mijn zorgverzekering dekt niet alle zorgkosten in het buitenland. Ook zit er een reis- en annuleringsverzekering bij. Deze verzekering met alle dekking zou me los zo’n 10-15 euro per maand kosten.

Het nadeel is dat American Express niet overal wordt geaccepteerd. Maar goed, daarvoor heb ik de gratis Mastercard van mijn bank.

Als je geïnteresseerd bent in een Amex Flying Blue kaart, klik dan hier om hem aan te vragen. Voor jou een leuke introductieaanbieding met de Gold card het eerste jaar gratis en voor ons beiden maar liefst 22.000 KLM miles!

Maar is het betalen van zo’n dure creditcard het waard? Wat vinden jullie? Ik kom nu rond het punt dat ik moet gaan opzeggen als ik de kaart niet wil verlengen.

3 Comments

 1. Pfoe, ik vind het een hoop geld. Ik vond de 15 euro die de euroclix mastercard kost al een twijfelgeval. Ik haal het er wel uit wat ik aan clix spaar door ermee te betalen, maar ook weer niet heel ruim…

 2. ik heb zowel prive als zakelijk een mastercard. nu moet de zakeljike vervangen worden voor een American express card en ik baal daar enorm van. Mijn ervaring is namelijk dat hij bijna nergens geaccepteerd wordt. Ik zou dus, punten of niet, echt niet blij zijn met een AMEX kaart. En zeker niet als ik er dan ook nog eens voor moet betalen…
  Nu heb ik ook wel eens uitgerekend wat die punten waard zijn. Dit heb ik uitgewerkt in deze blog: http://stoppenvoormijnvijftigste.nl/?p=397 Stel je wil naar Londen, dan kost je dat 19.000 miles. oftewijl: 19.000 euro eerst met je creditcard betalen om met je miles naar Londen te vliegen. Oh, dan moet je wel nog €80 belastingen betalen, dus effectief heb je €30 korting.
  Tja, om dan een kaart van €170 te nemen, waar je €19.000 uit moet geven om €30 korting te krijgen.
  Je aanbieding van een jaar gratis is natuurlijk wel aantrekkelijk. Maar het eerste wat ik dan zou doen is in de agenda zetten wanneer ik hem weer op met zeggen 🙂

  1. Ik ben het met je eens dat de miles alleen het niet waard zijn. Zeker niet gezien de hoge fee van 170 euro per jaar. Maar als je naar de verzekeringen kijkt?

   Wat betreft de acceptatie heb ik weinig moeite. Ik gok dat zo’n 80% van de plekken waar ik met credit card betaal een Amex accepteert. Zeker ik het buitenland valt me dit best mee.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.