Efficiënt gebruik maken van je reistijd

Ik wil mijn tijd graag efficiënt gebruiken. Soms lukt dat, soms niet. Voor mijn werk zit ik veel in de auto. Onderweg naar klanten of naar kantoor. Die tijd gaat best vaak verloren. Want wat doe je dan? Beetje radio luisteren, of Spotify aan. Maar daar wordt je niet wijzer van. Je kan je reistijd ook efficiënter gebruiken. 

Leren tijdens het reizen

Ik ben fan geworden van het luisteren naar podcasts in de auto. Podcasts zijn opgenomen praatprogramma’s, en ze zijn er in alle soorten en maten. Via je telefoon download je thuis een podcast en in de auto luister je hem, zo simpel is het. Het voordeel hier van is dat je onderweg nog wat kan leren over allerlei onderwerpen. Een van de podcasts die ik elke week luister is die van BiggerPockets.com, over het beleggen in vastgoed. BP is een Amerikaanse website, blog, forum en podcast over alle soorten investeringen in vastgoed. Elke week hebben ze een podcast van een uur waarin ze een gast uitnodigen om over zijn ervaringen en verhaal te praten. Ondanks dat alles met name op de Amerikaanse markt is gericht haal ik er toch veel uit. Een hoop strategieën, ideeën en handigheidjes zijn ook hier van toepassing.

Daarnaast is de Freakonomics Radio ook een aanrader. Deze gaat over personal finance, psychologie, en eigenlijk alles waar de auteur interesse in heeft (“de hidden side of everything”). Freakonomics heeft een hoop leuke afleveringen. Ook vind ik de YNAB podcast af en toe interessant. Dit zijn kortere afleveringen van enkele minuten, die gaan over onderwerpen die met budgetteren te maken hebben.

In de toekomst wil ik ook luisterboeken gaan gebruiken in de auto, maar weet nog niet precies hoe en wat. Nu lees ik thuis best wat boeken, maar als dat onder het reizen zou kunnen is dat ideaal. Ik moet alleen nog uitvinden welke apps daar geschikt voor zijn, en wat dan het aanbod aan boeken is enzo.

Hebben jullie ook veel verloren reistijd? Luister je al naar podcasts en luisterboeken? Deel je ervaringen dan hieronder!

6 Comments

  1. Planet Money is ook een leuke podcast die allerlei financiële onderwerpen op een toegankelijke manier uitlegt.

    Toen ik nog 3 uur per dag in de trein zat heb ik echt heel veel podcasts geluisterd. Nu woon ik vlak bij m’n werk en kan ik ze niet allemaal meer bijhouden, maar ik zet er nog steeds vaak een aan tijdens het koken.

  2. Hoi, ik luister CHOOSEFI. Een fantastische podcast met allerlei goede info voor mensen die extreem vroeg met pensioen willen. Gemaakt voor de Amerikaanse markt, maar ook geschikt voor Europeanen.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.