De last minute leugen

Dit is een frustratiemoment voor mij, maar het raakt aan geldzaken dus vergeef het me! Vriendin en ik zijn op zoek naar een zonvakantie voor in de herfst. We hebben in het voorjaar een stedentrip gedaan en in de zomer zijn we niet weggeweest. In oktober willen we dus een weekje naar de zon. Dan ga je op zoek naar een last minute, met als enige eis dat de zon schijnt en het niet al te duur is. Dat blijkt nog flink lastig te zijn. 

Last minute prijzen

Als je zoekt naar last minute zonvakanties dan vliegen de resultaten je om de oren. Zo op het oog lijken het fantastisch goede aanbiedingen. Tot dat je verder gaat kijken, dan beginnen de frustraties pas.

Een mooi appartement op de Canarische eilanden. Je geeft je reisperiode aan en een prijs staat op je scherm. Interessant, daarvoor wil ik wel op vakantie. Helaas, als je wil boeken blijkt de reis voor die vetrekdag een paar honderd euro duurder. Het zoeken werkte wel maar de geadverteerde prijs was de laagste, niet die voor de ingevoerde datum. 

Ook op andere bestemmingen gebeurde dit. De prijs was goed maar bleek op hele andere voorwaarden te zijn. Andere data, luchthavens of verzorging. 

Ik vind dit schandalig. Het is een klassieke bait and switch methode, die in elk geval voor mij averechts werkt. Ik zoek dus vrolijk verder, want bij zulke bedrijven koop ik niet. 

Daarom geef ik de voorkeur aan losse tockets en accomodatie boeken. Tickets via Google Flights en de Hopper app, een kamer of appartement via Airbnb. Dan krijg je tenminste wat er geadverteerd wordt. 

Hebben jullie dit ook wel eens meegemaakt? Zijn er tips voor goede last minute deals?

2 Comments

  1. Last minute leugen..haha…idd; dat is ook de reden dat ik losse tickets en hotels boek. ’25 euro boekingskosten’? Ik kan toch ook zelf wel ‘oke’ aanklikken? ‘Verzekeringen voor 35euro’? Die heb ik toch al??

    1. Afzetters zijn het! En dat is mogelijk omdat de branche zo ondoorzichtig is. Moet je je eens voorstellen dat een supermarkt dit zou doen…

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.