Gadgets en budgets

Ik heb een ding voor gadgets. Waarschijnlijk ben ik niet de enige man die zo is. Ik ken er een hoop die niet zonder hun electronische speeltjes kunnen. In mijn geval is dat een zwak voor allemaal high tech spullen. Denk hierbij aan slimme thermostaten, wifi lampen of een digitale spraakassistent waarmee je al dit moois kan bedienen. 

Gadgets

Het nadeel hiervan is uiteraard de prijs. Dit soort gadgets is gewoon duur en dat is prima, maar wel zonde. Mijn budget staat niet toe dat ik zomaar alles koop.

Neem bijvoorbeeld die Hue lichten van Philips. Fantastisch spul, maar voor mijn woning ben ik al gauw zo’n 400 euro verder. Voor lampen! Het allerbeste is natuurlijk als je dit koppelt aan een Amazon Echo. Deze speaker heeft een spraakassistent genaamd Alexa. Je kan in je woonkamer tegen Alexa praten om de lampen te bedienen, een andere playlist aan te zetten, of de kachel wat warmer te zetten.

Gelukkig remt mijn vriendin me hierin redelijk af. Vaak sta ik op het punt iets te kopen als zij vraagt waar ik dat nou toch voor nodig heb. En dat scheelt me een bult in mijn savings rate!

Wat is jouw zwakke plek?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.