Terug van vakantie!

Vandaag ben ik weer begonnen met werken, na anderhalve week heerlijk vakantie te hebben gevierd. De laatste dagen was ik net lekker afgesloten. Dat is nu wel weer voorbij. ODB is terug van vakantie.

E-mail

De e-mail hel is weer losgebarsten. Om echt het vakantiegevoel te hebben zet ik altijd de mailsynchronisatie op mijn telefoon uit, zodat ik geen zakelijke emails ontvang. Je gaat ze immers toch lezen als je telefoon een geluidje maakt… Dan kom je niet echt los van je werk. Dus toen ik vandaag mijn laptop weer opstartte, ontplofte Outlook bijna. Een hoop spam, maar ook een hoop vragen van klanten en collega’s. Je zit er meteen weer middenin.

Problemen

Een aantal mails gaan over problemen die klanten hebben. Tot zover de vakantiestemming, ik zit meteen weer in de werkstemming! Toch ga ik maar eens proberen een paar weken mezelf niet zo gek te laten maken. Ben benieuwd hoe lang ik dat volhoud!

Volgende vakantie

De komende twee maanden ben ik weer fulltime aan het werk. Er staat tot aan de kerst geen vakantie meer gepland. Wel nog een weekendje weg halverwege november, maar met de kerst ben ik pas weer vrij.

Het vakantie vieren bevalt me goed. Ik moet zeggen dat ik mijn werk erg leuk vind, maar vrij zijn eigenlijk nog wel leuker. Zolang je maar interessante activiteiten plant verveel je je niet en is vrij zijn geen straf. Dat is eigenlijk nog een reden om financieel onafhankelijk te worden. Want als je de vrijheid hebt om de baas te ontslaan, kan je meer vakantie houden!

Nemen jullie veel vakantie op?

5 Comments

  1. In principe heb ik nooit vakantietijd over ieder jaar, maak het helemaal op (niet op de dag, maar je snapt het idee). Waar was je ook weer naar toe? Hoe was het?

    1. Ik hou vaak over, door compensatie in reistijd buitenland en dat soort zaken. Maak meestal wel mijn reguliere dagen op. Wij zijn een korte week naar de Canarische eilanden geweest. Heerlijk weer. Meestal doen we een actievere vakantie, nu was t een luiervakantie.

  2. Ook wij zijn deze week weer begonnen na anderhalve week vakantie en ook wij gaan in november nog een weekendje weg. Vaak blijven we in de zomervakantie wel thuis, voorjaar- en herfstvakantie zijn onze “echte vakanties”. Als ZZP-er ben ik vrij in het aantal vakantiedagen, maar een dag geen werk is een dag geen inkomen, dus uiteindelijk heb ik mezelf ermee. Succes met het “acclimatiseren” gewenst!

  3. Ik maak meestal ongeveer 20-25 dagen van de 25 op. Ik kan tot 5 dagen meenemen naar het nieuwe jaar. Dat geeft net wat extra ruimte voor het nieuwe jaar mocht het nodig zijn. Succes weer op het werk.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.