Vrijwilligerswerk

Toen ik jonger was heb ik jarenlang vrijwilligerswerk voor de locale sportvereniging uit mijn dorp gedaan, onder andere het geven van trainingen en sportlessen, maar ook het organiseren van jeugdkampen. Daar ben ik mee gestopt toen ik meer tijd nodig had voor met name mijn eigen sportactiviteiten. Erg jammer, want het is leuk werk, en dankbaar ook. Je kan de kinderen echt een leuke tijd geven door trainingen te geven.

Druk, druk, druk

Ondanks dat ik zelf gestopt ben veel te sporten, ben ik nooit meer begonnen sporttraining te geven. Dat heeft met name met mijn baan te maken, ik kan geen commitment geven om een (aantal) avond(en) in de week aanwezig te zijn door het reizen dat bij mijn baan hoort. Wel hield ik altijd wat contact met de personen in de betreffende sportvereniging. Dit voorjaar heb ik een drietal clinics gedaan voor hun jeugd vanuit mijn ervaringen als sporter, en recent hebben ze mij gevraagd in de trend van die clinics door te gaan en elke zondagochtend een training te komen geven.

Tijd voor 1 training per week

Daarop heb ik ja gezegd! Eindelijk kan ik weer voor een groep staan, lekker in de buitenlucht. Het dwingt me ook om zondagochtend vroeg mijn bed uit te komen, en als ik dan terugkom heb ik nog wat aan mijn dag. Daarnaast is het in het dorp waar ik oorspronkelijk vandaan kom en kan ik dus na de training gemakkelijk even bij mijn ouders lang voor een kop koffie. Allemaal voordelen.

Aankomend weekend begint het dus. Gelukkig heb ik deze week nog vakantie, dan kan ik vast wat trainingsplannen in elkaar zetten en me voorbereiden.

Besteden jullie tijd aan vrijwilligerswerk?

1 Comment

  1. Ja, iedere vrijdag de hele dag in het dierenasiel. Dit doe ik naast mijn reguliere werk. Ik doe het al bijna 10 jaar, ik kan iedereen leuk vrijwilligerswerk aanraden. Kies wel iets wat je super vindt anders houd je het niet vol.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.