Nieuw speeltje

Het nieuwe speeltje is eindelijk binnen hoor! De telefoon waar ik op zat te wachten is daar. Een tijdje terug schreef ik over die Apple gekte, en nu is het zover. Een nieuw speeltje voor veel te veel geld, maar door een handige zakelijke regeling kost het mij privé niet eens zoveel.

iPhone X

Laat ik beginnen met te zeggen dat de iPhone X een waanzinnige telefoon is. Dat mag ook wel, voor 1.300+ euro verwachtte ik niks minder dan waanzinnig, maar in de praktijk blijkt hij inderdaad erg goed te zijn. Van de kinderziektes waar voor gewaarschuwd werd heb ik nog niks gemerkt. Ik ga wel zien hoe dat zich ontwikkelt. Ook Apple is hier druk mee bezig om via software-updates deze problemen te verhelpen.

De hype is enorm goed uitgevoerd door de marketingafdeling. Je presenteert een nieuwe telefoon, die veel duurder is dan de concurrenten, en maakt het hip. Vervolgens rent iedereen naar de winkel. Dat ging zo snel trouwens, dat ik in eerste instantie zeven weken op mijn telefoon moest wachten, terwijl ik hem op de eerste dag al heb besteld. Een tijdje later werd dit aangepast naar anderhalve week eerder, en uiteindelijk nog een keer een week vroeger, zodat ik iets meer dan een maand heb gewacht. Dat is nog enigszins acceptabel, en goed uitgevoerd door de logistiek bij Apple.

Ik heb dus van de week mijn nieuwe speeltje geïnstalleerd, en ben weer helemaal up-to-date. De oude bleek na 3,5 jaar intensief gebruik (vermoed ik, het eerste jaar was hij van iemand anders) toch redelijk op te zijn. De batterij hield het niet lang vol en echt snel was het toestel niet te noemen. Dat is nu wel anders!

De oude telefoon staat op de nominatie om verkocht te worden. Er zit helaas wel een kleine beschadiging in het scherm. Niet over het zichtbare deel van het scherm dus het stoort niet zo, maar in de linker bovenhoek. Dat maakt hem helaas meteen minder waard. Wellicht is het interessant om het scherm voor 40-50 euro te laten repareren, maar natuurlijk alleen als dat hem dan ook minstens dat bedrag meer waard maakt in de tweedehands verkoop.

Verkopen jullie ook je oude telefoons?

8 Comments

  1. Klopt. Die oude van mij zou nog zo’n 300 euro moeten opbrengen als t scherm goed was geweest. Met kapot scherm weet ik t niet.

 1. Zeker verkopen die telefoon. Voorheen deed ik dit nooit met het idee dat je dan bij een defecte telefoon altijd iets heb om op terug te vallen. Daar heb ik uiteraard nog nooit gebruik van gemaakt. En wat zuinigemand.nl al zegt: iPhones blijven een redelijke waarde vasthouden.

 2. Blijf het een hype vinden. saillant detail dat Samsung meer verdient dan Apple zelf aan deze smartphone. Ook zijn ze tegenwoordig erg slap en bij minste of geringste zit er een barst in 🙁

  1. Hi Nada, uiteraard is dit een gehyped product. Ik zou graag een bron zien van je opmerking over Samsung. Ja ze maken de schermen, maar dat ze meer verdienen dan Apple lijkt me stug.

   1. Samsung verdient meer aan de iPhone X dan aan hun eigen Galaxy. Dit is de afgelopen maanden vaak in het nieuws geweest ook van nos.

    1. Dat zou goed kunnen ja! Slim van ze om ook in de toeleverende industrie actief te zijn en zo een graantje van de concurrentie mee te pikken.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.