Novemberstress update

Hi ho iedereen! Vorige week schreef ik over de novemberstress. Wat een gedoe allemaal. Eergisteren publiceerde ik een stuk over studieleningen, en hoe ik die gebruik. Daar kwamen een hoop reacties op! Ondanks sommige negatieve reacties levert dat bij mij gelukkig geen stress op. Ik houd wel van een discussie, en leer altijd van het horen van andere meningen. Sterker nog, de afgelopen dagen waren verreweg de beste dagen (qua lezersaantallen) tot nu toe! Met een factor 3-4x meer bezoekers dan op normale dagen zelfs. Altijd leuk om te zien wat voor stof er opwaait als je schrijft over controversiële onderwerpen.

Vandaag een wat rustiger onderwerp. De stress. Die werd met name veroorzaakt door veel druk op het werk, gecombineerd met de drukte op de wegen, nouja je kent het wel. Vorige week had ik een sollicitatiegesprek, met iemand die bij ons kwam solliciteren. Leuk om mee te maken, zeker gezien mijn leeftijd. De reden dat ik dit gesprek voerde was dat mijn deel van het project bij mijn huidige klant erg groot is geworden de afgelopen weken. De werkdruk is meer dan twee keer zo groot geworden, dus we komen handen te kort. Nu had ik al één iemand part-time (3-4 dagen per week) in mijn team, maar er komt dus weer iemand bij.

Ik hoop dat dat een stuk werkdruk gaat wegnemen bij mij. Toen het eerste teamlid erbij kwam waar ik verantwoordelijk voor was merkte ik dat de druk juist toenam. Voorheen deed ik al het projectwerk alleen, nu had ik er iemand bij die begeleid moest worden. Dat kost natuurlijk tijd, en daarnaast probeerde ik mijn eigen werk ook nog te blijven doen zoals ik dat deed. Dat gaat natuurlijk niet lukken. Nu de tweede persoon erbij komt zal de tijd die ik nodig heb voor projectmanagement en afstemmen met de klant alleen maar groter worden, en daardoor mijn eigen aandeel in het werk wat minder. Als groep gaat de productiviteit echter omhoog omdat we met drie zijn in plaats van twee.

Dit zijn leuke dingen om te leren. Ik werk nu een paar jaar, en krijg steeds meer verantwoordelijkheden. Dat is goed, want ik ben ambitieus en wil graag vooruit. Nu ik de kans krijg om dat in de praktijk te leren gaat het pas echt leven, wat het inhoudt om verantwoordelijk te zijn voor een consultancyproject van een paar FTE, in plaats van een uitvoerend onderdeel te zijn en je verder niet bezig te houden met de randzaken.

Hebben de meer ervaren lezers tips voor mij? Hoe gaan jullie om met deze verantwoordelijkheid, niet alleen voor je eigen werk maar ook dat van anderen?

2 Comments

  1. Hmm, deze post was ingepland voor morgenochtend. Ik heb ergens op een verkeerde knop gedrukt blijkbaar. Veel vervroegd leesplezier allemaal! 🙂

  2. Ik werk ook nog maar 5 jaar, zonder leiding te geven, dus weinig tips ;-). Wel fijn dat je weer iemand erbij krijgt in je team!

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.