Novemberstress

Bah novemberstress! Ik word helemaal gek de laatste tijd van alle drukte. Het lijkt wel of alles tegelijkertijd komt.

Weer een lekkere rant deze keer. Hou ik eigenlijk niet zo van, maar moet even wat van me afschrijven.

Het is vroeg donker, het regent veel, en als die twee samenkomen lijkt het alsof iedereen in Nederland zijn vermogen tot autorijden verliest. Mijn reistijd wordt er in elk geval veel langer van en dat is vervelend. Autorijden is niet erg om te doen maar wel als je een de hele rit stapvoets rijdt. Erg vermoeiend! Als consultant zit ik meestal bij de klant op locatie, maar de laatste tijd werk ik een aantal dagen in de week vanuit kantoor. De rit van kantoor naar huis is maar zo’n 35 kilometer. Ook alleen maar snelweg, dus normaal gesproken leg ik die afstand in een half uur af.

De laatste paar weken doe ik er veel langer over. Een keer zelfs meer dan 2 uur! Hoe is het mogelijk, ineens zoveel files? Een paar weken geleden was er geen probleem.

Daarnaast zitten een aantal stakeholders in projecten bij een klant enorm te pushen de laatste tijd. We maken lange dagen, leveren veel op en het pushen blijft. Dat is soms erg frustrerend.

Positief

Dan nu positief nieuws om mee af te sluiten, het gaat goed met Ontsladebaas. De bezoekersaantallen lijken wat te groeien en er ontstaan leuke gesprekken in de reacties onder steeds meer berichten. Dat wil ik graag uitbreiden!

Ook de financiële ontwikkelingen gaan goed. Zelfs met de feestdagen in het vooruitzicht lijkt het dat ik goed kan blijven sparen en mijn spaardoelen kan halen. Beleggingen worden meer waard, momenteel vooral aangejaagd door cryptocurrencies, en dat is altijd fijn om te zien.

Volgende keer weer een positiever bericht!

 

6 Comments

  1. Als het aan mij ligt zijn november, december en januari ook de minst leuke maanden op de weg. Veel nattigheid en donker. Drukte neemt dat met zich mee. Stress gelukkig niet bij mij. Het komt allemaal altijd wel weer goed moet je maar denken

    1. Dat lukt mij niet altijd. Zeker niet als ik bij een klant ben. Heb wel de mogelijkheid om thuis te werken, maar dat is in de winter niet erg FIRE-proof: dan moet ik de kachel stoken… Vandaag zit ik toch lekker thuis, scheelt me files.

    1. Klopt, maar ik heb een leaseauto dus die kosten zijn niet voor mij. Maar soms is het gewoon fijn om thuis te werken en dat is het stoken meer dan waard!

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.