Prijzen vliegtickets

Laatst werd mij gevraagd naar Amerika te vliegen voor een klant. Naar een mooie stad, en aangezien ik die tripjes wel mooi vind heb ik daar volmondig ja op gezegd! ODB begon druk zijn reis uit te zoeken, aangezien het voor mij de eerste keer was.

Regelen…

Als consultant bij een klein bedrijf valt alle regellast op mijzelf. Bij grote kantoren worden veel dingen voor je uit handen genomen, hier niet. Op zich wel prima, want daardoor kan je de leuke plekken uitzoeken én zijn werkelijk waar alle miles voor mij! Normaal als je vliegt krijg je ze toch wel (als reiziger) maar door zelf te boeken kan ik die vliegmiles ook sparen op hotels, huurauto’s en noem het maar op.

Maar dan de tickets. Als je gaat zoeken naar vliegtickets dan kan je via een vergelijkingssite (ik gebruik google.nl/flights) zoeken naar vluchten op bestemming, herkomst, datum, etc. Daarnaast kan je aangeven met welke maatschappij (of alliantie) je wil vliegen. Je krijgt dan de beste opties te zien, vanwaar je kunt boeken. Ideaal. Ik vond een vlucht van KLM van Amsterdam naar de bestemming die precies op de goede dagen en tijden was. Nu moet je weten dat KLM onderdeel is van de Skyteam alliantie, waar onder andere ook Delta in zit. Delta is een grote Amerikaanse maatschappij, en samen vliegen Delta en KLM tussen Nederland en de VS.

Je kan dus een ticket bij KLM boeken maar met een Delta toestel vliegen, of andersom. In principe zou je dus zeggen dat het niks uitmaakt bij wie je boekt, maar niks is minder waar! Voor exact dezelfde vlucht, uitgevoerd door KLM, moest ik via KLM zo’n duizend euro betalen, en via Delta “slechts” 750… Een enorm verschil, voor fysiek dezelfde vlucht! Uiteraard heb ik gekozen voor het boeken via Delta. De vluchten zijn met KLM, en het scheelt de klant weer wat geld.

Onvoorstelbaar dat zoiets gebeurt eigenlijk. Ik ben benieuwd hoeveel mensen dit niet zien en gewoon de standaardkeuze maken en dus ongemerkt honderden euro’s teveel betalen…

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.