Minder reistijd

Wij zijn verhuisd. Mijn werkgever heeft een kantoorruimte gehuurd die wat dichter bij de stad is waar ik woon. Dat betekent dat mijn reistijd naar kantoor ongeveer de helft is van wat het was. Dat is lekker!

Nu ben ik als consultant zeker niet altijd op kantoor. Als we veel klanten in Nederland hebben dan kan ik soms wekenlang niet op kantoor zijn, omdat ik dan elke dag naar een klant rij. Momenteel werk ik veel voor maar één grote klant, en daarvoor reis ik af en toe naar het buitenland, maar zeker niet voor al het werk dat we doen. Dat doen we dan vanuit kantoor, dus voor al die dagen is dat wel fijn. In absolute zin is het niet veel tijd per dag, maar als je dat per week of maand optelt scheelt het toch wel significant.

Wat doe je dan met al die tijd? Ik weet het niet precies. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik echt wat aan die tijd heb. Je bent het hoogstwaarschijnlijk kwijt met net iets langer in bed blijven liggen in de ochtend, of door in de avond nog net even wat af te maken voor je naar huis gaat. Je woont immers vlakbij dus je bent alsnog wel op tijd thuis.

Voorheen luisterde ik altijd veel podcasts in de auto. Zeker onderweg naar verre klanten was dit een leuke tijdsbesteding. Je zit immers toch in de auto en je leert er tegelijk wat van. Dat doe ik nu eigenlijk niet zoveel meer, de reistijd is daarvoor zo kort dat het geen zoden aan de dijk zet. Best jammer, want mijn lijstje met niet beluisterde afleveringen wordt zo alleen maar groter…

Alleen maar wat extra lang in bed blijven liggen is ook niks. Ik ben eigenlijk op zoek naar een wat creatievere manier om echt profijt te hebben van die verkorte reistijd. Het is namelijk niet zo dat ik elke dag 2 uur minder hoef te reizen. Het verschil is tussen de 30 en 45 minuten per dag. Hoe kan ik die optimaal gebruiken? Iemand een goed idee?

8 Comments

  1. Dat is een goede. Vaak doe ik krachttraining (thuis) maar denk niet dat de buren het waarderen als ik dat om 6u ’s ochtends doe… Hardlopen kan natuurlijk wel makkelijk.

  1. Zeker de moeite waard! Het is met de fiets wat korter dan met de auto omdat ik binnendoor kan. Is ongeveer een half uur fietsen. Moet het uiteraard wel een beetje droog zijn bij voorkeur.

   1. Ik fiets elke dag 20 minuten naar mijn werk, ik vind het heerlijk. Het maakt me scherp in de ochtend, en het zorgt dat ik het werk uit m’n hoofd krijg in de avond.

     1. Ik doe het al 8 maanden in weer en wind, ik heb altijd regenkleding en een handdoek bij me. Soms kom ik wel een beetje verzopen aan, maar dat mij en mijn collega’s op kantoor weinig schelen.

      Bijna de enige uitzondering die ik heb gemaakt is de zware storm van vorige week. Toen heb ik toch maar de bus gepakt. Met alle filmpjes die ik achteraf zag over die dag was dat een goede keuze geweest! 😉

      1. Ik heb daar toch wat meer moeite mee. Als consultant ben ik niet alleen maar onderweg tussen huis en kantoor. Dat heeft een paar nadelen: als ik bij een klant ben dan is zeiknat aankomen geen optie. Zelfde geldt voor als ik bezoek ontvang op kantoor. Daarnaast is het probleem dat ik mijn laptop e.d. altijd mee moet nemen, omdat ik mobiel ben. Als ik 5 dagen per week op een kantoor zou werken zou ik dat spul misschien wel daar laten en dan is het inderdaad al een stuk makkelijker.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.