Spullen verkopen

Veel andere bloggers schrijven er vaker over. Ontspullen. Ik niet, omdat ik niet veel spul heb. Maar afgelopen week heb ik toch “ontspuld”.

Gadgets

Ik ben gek op gadgets. Op telefoons en alle andere soorten elektronica. Ik kan bijvoorbeeld op een dag bedenken dat ik persé een slimme thermostaat moet hebben. Gaaf toch? Een thermostaat die je aan je wifi-netwerk koppelt en daardoor vanaf je telefoon bestuurd kan worden. Sterker nog, je kan zeggen “Hey Siri, zet de kachel uit” en dan gaat de kachel uit! Wie wil dat nou niet?

Ik dus wel. Dus ik ben dagenlang aan het zoeken, lezen en oriënteren. Dan, als ik bijna op het punt sta wat te kopen, voel ik dat het niet goed is. Dat ik andere prioriteiten aan mijn geld wil geven dan een nieuw speeltje van een paar honderd euro. Want hoe cool het ook is, het is zijn geld eigenlijk niet waard. Nu in elk geval nog niet, misschien wat later wel.

Daarom heb ik niet vaak rommel in huis om te verkopen. Je zal mij niet snel een garage sale zien doen. Behalve deze week dan. Ik vond in de kast nog een oude telefoon en tablet. Ik heb ze maar eens opgeladen en aangezet en ze bleken beiden nog goed te werken. Dan dus maar even bij de vrienden van Marktplaats speuren. Verrek, ze blijken nog geld waard te zijn ook!

Dus… beide apparaten verkocht en toch een paar honderd euro opgestreken. Kan ik die weer mooi gebruiken voor een slimme thermostaat of een set wifi-lampen mijn financiële doelen.

Ontspullen jullie regelmatig? Of heb je in de eerste plaats al weinig spullen in huis?

2 Comments

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.