Zakelijk reizen kost ook geld

De laatste in deze serie (omdat ik volgende week weer terug ben), over zakelijk reizen. Ik schreef al over zakelijk reizen en de voordelen van de miles, maar er zijn ook privé kosten die je maakt. Je bent namelijk niet alleen maar aan het werk, of aan het genieten van volledig betaalde restaurantbezoekjes. Zeker in de leukere steden wil je in de avonden ook wat doen (de stad waar ik ben staat op het plaatje hierboven).

Toerisme

De stad waar ik nu ben, laten we zeggen, is erg goed voor toeristen die geld willen uitgeven… Er is zoveel te doen hier en de avonden zijn lang (tenzij je meteen naar bed gaat maar dat is ook maar saai). Dus ook ik hang af en toe de toerist uit. Museumbezoekje hier, gebouw in daar. Kost allemaal geld, maar ja nu ik er toch ben.

Dus dat is wat ik doe! Genieten van de stad, en de business trip combineren met een beetje plezier. Ik heb klanten gehad in andere landen die in kleine dorpjes zaten. Uit werk ga je eten, en naar je hotel waar je maar weer aan het werk gaat want er is niks anders te doen. Hier… not so much. Je werkt dezelfde uren (want de werkdagen zijn veel langer) maar in de avond ga je eten en zelfs daarna is er zoveel te doen.

Ja het kost wat geld, maar ik vind dat het waard. In de nabije toekomst wil ik deze stad graag een keer met Vriendin bezoeken en deze zakelijke reis helpt met het verkennen van de stad en wat er allemaal te beleven is. Dat kost me nu wat extra geld uit mijn vakantiebudget, maar daarvoor is het een vakantiebudget toch?

Hangen jullie wel eens de toerist uit op zakelijke reizen? Of vertik je het om buiten je vakantie om geld uit te geven aan typische toeristische uitjes?

4 Comments

  1. Ik werk in Nederland. Ik snap je wel sls je er toch bent kan je net zo goed een bezoekje brengen aan het museum.

  2. Ik ga meestal ook de toerist uithangen, maar ik hou meestal mer dan genoeg over van het reisbudget. Wij krijgen een dagvergoeding, die is afhankelijk van het land.

  3. De meeste zakelijke reizen die ik gemaakt heb, waren te kort van aard en zo vol gepland met werk dat tourist uithangen simpelweg niet mogelijk was. Hooguit het genieten van de lokale keuken. Een paar keer heb ik langere reizen gemaakt en zeker als er een weekend in zat heb ik uitstapjes kunnen maken. Vaak waren het collega’s van de vestiging in het bezochte land die mij uitnodigden en als gids fungeerden. ik heb daar altijd volop van genoten. De kosten van zulke uitstapjes, als ze er al waren, heb ik altijd met plezier betaald. Ze waren het 100% waard.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.