Hoera! Ontsladebaas is 1 jaar!

Een jaar geleden hakte ik de knoop door. Ik was al jaren bezig (als student zijnde) met FIRE en financiële onafhankelijkheid en ik wist hoe websites werken en hoe je ze maakt. Ook had ik ervaring met WordPress. Ik was (en ben) trouw bezoeker van andere FIRE blogs in Nederland en internationaal en ook op Reddit lees ik het nodige. Toch duurde het nog best lang voordat ik de knoop doorhakte om zelf te gaan schrijven. Want met schrijvers als Geldnerd, Stoppen Voor Mijn Vijftigste, CheesyFinance en The Road To One Million had ik toch niks meer toe te voegen?

Eén jaar

Op 22 mei 2017 werd Ontsladebaas.nl dan toch echt geboren. Ik publiceerde mijn eerste post en bleef om de dag artikelen schrijven. Veel aandacht en tijd aan de site zelf besteedde ik niet. De content kwam op de eerste plaats. Dat had te maken met mijn neiging om af te dwalen in de details. Ik heb best wat last van uitsteldrang, die zich soms uit als perfectionisme. Dat is nadelig; ik wil namelijk een blog met leuke stukken publiceren en niet de meest perfecte site hebben. Uit zelfbescherming dus maar gekozen voor de standaard layout van een gratis thema en dat was het. De site was live, ik schreef wat stukken en langzaam kreeg ik wat bezoekers. Eerst enkelen per dag, momenteel zo’n 2.500 bezoekers en 8.500 pageviews per maand. In totaal in het afgelopen jaar zo’n 17.500 bezoekers gehad en ongeveer 61.500 pageviews.

Nog een jaar?

Nu een jaar verder heb ik toch wel besloten om verder te gaan met bloggen. Vaak is het eerste jaar doorslaggevend. Uit een impuls besluit je te starten, maar als het niks voor je is dan houd je het niet vol en stop je na een gegeven tijd. Uiteraard is het feit dat je 12 maanden lang met regelmaat wat schrijft geen garantie dat dit zo blijft zijn, maar het is wel een soort eerste schifting.

Een leuk nieuwtje dat ik vandaag bekend kan maken is dat Stoppen Voor Mijn Vijftigste en ik een samenwerking aangaan. In eerste instantie zal dat zich beperken tot gastblogs, maar er wordt al nagedacht over andere vormen van samenwerken. Daar kan ik helaas nog niks over zeggen, dus wordt vervolgd… Aanstaande zaterdag vind in elk geval het eerste gastblog zijn weg naar buiten!

Ook zit ik wel eens te denken om in het Engels verder te bloggen. Gewoon omdat het publiek dan zoveel breder wordt. Niet eens persé voor de Amerikaanse markt (alhoewel dat zeer interessant is), maar ook voor geïnteresseerden in andere Europese landen. Bijna iedereen kan Engels lezen en begrijpen, en dat maakt het dan zoveel makkelijk om een soort community te vormen van mensen uit Nederland, Duitsland, Italië, Engeland, noem het maar op. Maar wat zou jij, als trouwe lezer, doen? Zou je me blijven volgen als ik alleen nog maar in het Engels zou publiceren?

Vooralsnog blijf ik dus lekker doorgaan. Tot de volgende!

18 Comments

 1. Gefeliciteerd!!

  Blogs lezen in het Engels is geen probleem. Zelf bloggen in het Engels zou ik niet snel doen. Mijn Engels is nogal zakelijk en door in het Nederlands te bloggen kan ik meer humor en gevoel in de teksten verwerken. Puur een persoonlijke keuze.

  Kom je 30/6 ook naar de FIRE meeting van Cheesy Finance en Amber Tree Leaves? Meer Engelstalige bloggers, om aan het idee te wennen.

  1. Gelukkig, er komt veel goede feedback! Of ik 30/6 kom weet ik nog niet. Misschien wel leuk inderdaad om iedereen eens in het echt te spreken.

 2. Gefeliciteerd.
  Op naar het eerste lustrum zou ik zeggen 🙂
  Zelf heb ik er wel eens over nagedacht om tweetalig te bloggen. Als mensen dan vanuit het buitenland komen, dat ze dan de Engelstalige site krijgen en binnen Nederland gewoon Nederlands. Echter ik vind momenteel soms al lastig tijd om een artikel te maken, laat staan als ik dit ook nog eens moet vertalen. Voorlopig houd ik het bij Nederlands only.

  1. Vertalen is inderdaad ook nog een optie. Wellicht zijn er mogelijkheden die automatisch vertalen? Dan hoef je alleen maar de fouten in de vertaling te verbeteren en dat scheelt al een hoop tijd. Best interessant ja. Alhoewel, als het zoveel extra tijd kost zou ik toch kiezen voor alleen Engels in plaats van tweetalig.

 3. Gefeliciteerd met je eerst jaar!!! Als je in het Engels gaat bloggen, haak ik af. Ik kan dan de tekst niet goed genoeg meer begrijpen.

 4. Gefeliciteerd en welkom bij de club van bloggers die het langer dan een jaar volhouden. Best een select gezelschap! Ook ik zou in het Engels gewoon blijven volgen. Maar ben zelf nog steeds blij met mijn keuze om in het Nederlands te bloggen.
  En ik ben benieuwd naar de samenwerking met SVMV.

  1. Dankjewel! Ik heb inderdaad begrepen dat we schaars zijn. Waarom ben je blij met Nederlands? Omdat je dan dichter bij jezelf kan blijven, of op een dieper niveau kan schrijven?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.