Iets meer betalen

Om mijn savings rate omhoog te krijgen probeer ik nooit teveel te betalen voor producten. Dat is immers zonde. Denk bijvoorbeeld aan kleding kopen voor de reguliere prijs of tijdens de sale. 30-50% korting, dan weet ik het wel! Dit geldt echter niet altijd. Soms is het beter om (iets) meer te betalen.

Coolblue

Neem nu bijvoorbeeld Coolblue. Deze online retailer is zeker niet altijd de goedkoopste. Als je op zoek bent naar electronica vind je ze waarschijnlijk wel als eerste, maar andere webshops kunnen best eens goedkoper zijn. Toch ben ik niet te beroerd om af en toe eens wat bij deze winkel te kopen. Ze zijn namelijk gewoon erg goed. Hun service is geweldig en de levertijden zijn top.

Terugsturen

Wat ik helemaal top vind is dat je producten kunt gebruiken, proberen en als het niet bevalt terugsturen. Uiteraard zitten hier wat voorwaarden aan, maar meestal kan je producten die niet bevallen en die je al hebt uitgepakt niet meer terugsturen na ingebruikname.

Bij Coolblue wel, wat ze dan doen is het terugnemen van het artikel en je krijgt je geld terug. Het artikel wordt vervolgens weer verkoopklaar gemaakt en op hun website verkocht als “Tweedekansje”. Die Tweedekansjes zijn dan weer uitermate geschikt voor ons FIRE mensen. Ze worden namelijk met korting weer aangeboden op de webshop. Dat betekent dat je een zo goed als nieuw product kunt kopen voor minder geld. Toegegeven, soms zijn de kortingen niet echt relevant. Zo zag ik laatst een artikel van ongeveer 300 euro waar maar liefst 5 euro korting op werd gegeven voor de Tweedekans.

Soms zijn de kortingen wel erg goed. Ik kocht bijvoorbeeld recentelijk een nieuwe monitor voor in mijn thuiskantoor. In plaats van gloednieuw te kopen heb ik gezocht op Marktplaats, maar ik vond geen geschikte en goed geprijsde tweedehands monitoren. Dan maar zoeken naar een nieuwe, en een Tweedekansje bood uitkomst. Ik kreeg maar liefst 60 euro korting op een scherm van zo’n 270 euro! Eenmaal thuis bleek alles nog in de verpakking te zitten, met beschermfolie en al. Gloednieuw dus. Daar doe ik het wel voor.

De volgende keer kijk ik gerust weer op Marktplaats want voor veel artikelen is tweedehands prima. Maar mocht je toch een keer iets nieuws zoeken, check dan of de Tweedekans van Coolblue de moeite waard is om veel korting te krijgen.

Heb jij wel eens een Tweedekansje gekocht?

1 Comment

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.