Verbouwingsstress

ODB HQ is aan het verbouwen. Of nou ja… we zijn één klein kamertje aan het verbouwen. Deze kamer gaat hét ODB HQ worden. En uiteraard de studeerkamer voor Vriendin, en de thuiswerkplek… Zelfs het verbouwen van een kleine kamer kan verbouwingsstress veroorzaken.

Rommel

Het is namelijk gewoon een zootje in huis. Als je een appartement hebt en je moet wat spul verplaatsen dan staat het al gauw in de woonkamer. Op zich niet zo erg, maar als je hele dagen werkt heb je geen tijd om elke dag nog veel thuis aan het werk te gaan. Dat betekent dat het werk iets langer duurt dan je hoopt en dat je dus relatief lang in de rommel zit.

Maar het einde is in zicht! Er is geschilderd, een vloer gelegd, kasten uitgeruimd, kast weer ingeruimd. Wat nu nog rest is het bureau. Dat krijgt een kleine make-over want er komt een bureau bij en we willen er één geheel van maken. Dus dat staat nog voor deze week op de planning. De rotzooi kan bijna weg, en dan kan ik weer fatsoenlijk thuis werken, en nog belangrijker, artikelen schrijven vanaf een fatsoenlijke werkplek in plaats van met de laptop op schoot op de bank.Budget

Mijn savings rate van deze maand gaat een dipje vertonen ben ik bang. Ik heb al wel een en ander verkocht dat in de kamer stond. Ik had er geen ruimte meer voor, gebruikte het nooit, en het was geld waard. Verkopen dus! Dat helpt gelukkig met de kosten van verf, vloer en meubels. Tot zo ver zit ik redelijk op budget. Op sommige items ben ik er wat overheen gegaan, op andere juist flink eronder gebleven. Eigenlijk is het niet veel anders dan het managen van een project op mijn werk, al zijn de bedragen hier lager en de stakeholders een stuk makkelijker :-). Ook moet ik zeggen dat werkstress wat erger kan zijn dan verbouwingsstress…

Als de kamer straks af is heb ik nog een paar spullen voor de verkoop. Met het geld dat dat redelijkerwijs op gaat brengen denk ik zo’n 60-70% van mijn kosten terug te hebben! Dat is prettig, het maakt de kosten voor mijn gevoel wat minder.

Wanneer heb jij voor het laatst je huis verbouwd of een deel opnieuw ingericht?

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.