Spam op mijn blog!

Normaal gesproken ben ik blij met veel reacties op mijn artikelen. Een goede discussie aan gaan, op interessante zaken gewezen worden, van elkaar leren. Daar doe ik het voor. De laatste tijd ontvang ik echter onnoemelijk veel reacties met spam. Gelukkig worden die tegengehouden door WordPress, maar het blijft vervelend. Ik scan ze zelf namelijk snel door voor ik ze weggooi. Dat kost een hoop tijd.

Spam

Vandaag had ik maar liefst 143 spamberichten. Uiteraard heb ik ze niet allemaal doorgekeken voordat ik ze weggooide. Als er dus berichten tussen zitten die van jou zijn en door mij per ongeluk zijn weggegooid, laat het me weten!

Waarom spammen spammers?

Spammers zijn er in alle vormen en maten. De meest voorkomende vorm van spam is echter het lokken van websitebezoekers naar louche sites, waar medicijnen worden verkocht bijvoorbeeld. Je zou denken dat niemand hier in trapt, maar helaas. Uiteindelijk vallen nog veel mensen voor deze “aanvallen”. En het gaat uiteraard om de grote aantallen. Veel mensen vallen voor spam, procentueel gezien maar heel weinig. Als je echter alle mensen die online zijn als doel hebt, heb je maar een klein percentage nodig om je winst te pakken.

Door spamreacties achter te laten op blogs proberen spammers toegang te krijgen tot een groter publiek. Voor mij als websitebeheerder is het vooral vervelend. Als bezoeker merk je er hopelijk niet zoveel van, als ik goed mijn werk doe.

Maar ik heb hulp nodig. Ik ben op zoek naar een manier om dit gespam te stoppen. Naast het gebruik van Akismet, heeft iemand een idee hoe ik dit kan doen? Kan een hostingprovider bijvoorbeeld iets betekenen?

Volgende keer weer een bericht over financiën. 

6 Comments

  1. Ik heb ook IP Geo Block van Tokkonopapa draaien. Kost een paar minuten om de juiste landen in te stellen, maar ik denk dat deze plugin Askimet goed aanvult. Vrijwel spamvrij.(Maar ook minder traffic)a

  2. Misschien iets met CAPTCHA of een ‘I’m not a robot’ plugin?
    Heb verder geen ervaring met zo’n WordPressplugin, maar je zou het eens kunnen proberen.

  3. Je zou ook eens kunnen kijken naar de plugin “iThemes security”. Daar heb je de mogelijkheid om hele lijsten met IP-adressen te blokkeren. Er gaan lijsten rond op internet van bekende spammers. Volgens mij hoef je dan alleen maar een vinkje te zetten.

    Daarnaast heb ik ook nog SI Captcha Anti-Spam draaien. Die zorgt ervoor dat je CAPTCHA’s aan je reacties kan toevoegen. Dat vangt dan ook een deel van de spam weg.

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.