ODB Maandupdate: juli 2018

Het is al weer een paar dagen augustus, dus hier is de vertrouwde maandupdate van juli.

Financieel

Mijn savings rate was deze maand flink lager dan normaal, slechts 25,9%. Dat kwam omdat ik wat hogere uitgaven had dan in de meeste maanden. Zo ben ik met Vriendin een paar dagen weggeweest, dat was niet duur, maar drukt wel de SR enigszins. Ook ben ik voor mijn werk op reis geweest naar de VS, en daar heb ik een paar toeristische activiteiten gedaan.

Daarnaast heb ik gewinkeld voor nieuwe nette schoenen, dat was echt nodig, en heb ik wat kosten gemaakt aan de nieuwe site (Fire The Boss). Vergeet niet om op de link te klikken en je emailadres in te vullen onderaan de pagina. Dan krijg je als eerste bericht als de nieuwe site live is.

Om mijn doel van 40% savings rate te halen dit jaar heb ik niet zoveel meer nodig. Op basis van mijn reguliere netto inkomsten moet ik tot en met december 31% sparen. Dat moet haast wel lukken. Als alles volgens plan verloopt kom ik dus uit op 40%!

Mijn beleggingen hebben weer wat groene cijfers laten zien. Crypto ongeveer 5,5%, mijn ETFs heel minimaal 0,9%.

De herfinanciering van mijn appartement heeft officieel groen licht gekregen van de bank. Ik wacht nu nog op een uitnodiging van de notaris om mijn handtekening te komen zetten.

Ontsla de baas & Fire The Boss

Ontsladebaas had deze maand een recordaantal weergaven, net boven de 9.000! Ik ben erg tevreden met deze gestaag oplopende bezoekersaantallen. Hopelijk gaat Fire The Boss het nog wat beter doen. Niet persé voor de cijfers, maar omdat ik de boodschap van financiële onafhankelijkheid graag met zoveel mogelijk mensen wil delen!

Hoe was jouw maand?

 

Als ik een gunst mag vragen, schrijf je dan in voor de opvolger van Ontsladebaas, Fire The Boss! Dat doe je door hieronder je emailadres achter te laten. Je bent dan de eerste die het hoort als we live gaan!

Subscribe to our mailing list

* indicates required


GDPR Consent


2 Comments

Reageren op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.