Ontsla de baas!

Welkom op ontsladebaas.nl! Dit is je nieuwe blog over geld, financiële onafhankelijkheid en het ultieme doel: je baas ontslaan!

Wat is Ontsladebaas?

Het idee voor ontsladebaas.nl is ontstaan tijdens mijn zoektocht naar financiële onafhankelijkheid. Van dichtbij heb ik meegemaakt wat er gebeurt als je leefstijl mee stijgt met je inkomen, en dan dat inkomen ineens wegvalt. Op dat moment heb ik besloten, dit gebeurt mij niet. Mijn zoektocht begon, met het doel op termijn niet meer afhankelijk te zijn van een baas, of beter gezegd van inkomen uit arbeid.

Deze blog zal gaan over investeren, budgetten, schulden, passief inkomen opbouwen, boeken en meer. Het wordt zowel een bron van informatie, een manier voor mij om mijn hersenspinsels te uiten, en tegelijk een stok achter de deur om me op het rechte pad te houden. Daarom zal ik elke maand een update geven met betrekking tot mijn persoonlijke situatie.

Wie is Ontsladebaas?

In verband met de privacygevoelige gegevens die ik hier openbaar wil maken met betrekking tot mijn eigen financiële situatie heb ik gekozen om (voor nu) in de anonimiteit te blijven. Misschien zal dit in de toekomst veranderen, maar voor nu blijf ik nog even ODB ;-). Ik ben man, 24 jaar (op moment van schrijven – dus geboren in 1993) en woon in een van de grote vier steden in de Randstad in een koopappartement. Ik werk als business consultant en geniet van het werk, maar wil voor mijn 40e onafhankelijk van arbeid zijn. Dat geeft me nog 16 jaar. Laten we beginnen!